EGO'dan depremzede çocuklara 23 Nisan etkinliği

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinden başkente gelen çocuklara 23 Nisan Ulusal...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinden başkente gelen çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramına özel etkinlik düzenledi.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden başkentteki Kesikköprü Yerleşkesi'nde misafir edilen çocuklar ve ailelerini Macunköy Metro İşletmesi'nde düzenlenen programda bir araya getirdi.

Grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık metro treni, bu kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak depremzede çocuklar için sefer yaptı.

Süslenen metro trenine binen çocuklar ve aileleri, Ankara Kent Orkestrasının şarkıları eşliğinde Macunköy-Kızılay hattında seyahat etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şunları kaydetti:

"Bugün, milli egemenliğimizin sembolü kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümüyle birlikte sizlere armağan edilen bu güzel bayramı kutluyoruz. Dünya üzerinde çocuk bayramının olduğu tek ülke Türkiye Cumhuriyeti. Sizler, bu ulusun, bu cennet vatanın hem yarınları hem geleceği hem de emanetçilerisiniz. Geleceğimiz, sizlerin omuzlarında yükselecek ve sizin azim ile gayretiniz ile ülkemiz daha da ileriye gidecek. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde hep birlikte ulusça hep birlikte yaraları sarmamız gerekiyor."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ankara Büyükşehir Belediyesi  EGO Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş merkezli deprem