Emerit İspanya Kralı Juan Carlos'un gayrimeşru kızının olduğu iddia edildi

TAKİP ET

İspanya'da yolsuzluk ve yurt dışındaki mal varlığıyla ilgili iddialardan ötürü yaklaşık 3 yıldır Abu Dabi'de...

İspanya'da yolsuzluk ve yurt dışındaki mal varlığıyla ilgili iddialardan ötürü yaklaşık 3 yıldır Abu Dabi'de yaşayan emerit Kral Juan Carlos'un gayrimeşru bir kızının olduğu öne sürüldü.

İspanyol gazeteciler Jose Maria Olmo ve David Fernandez'in yazdığı ve El Confidencial gazetesinin alıntı yaparak manşetine çıkardığı "King Corp." adlı kitapta yer alan 85 yaşındaki emerit Kral Juan Carlos hakkındaki iddialar, ülkede geniş yankı uyandırdı.

"İspanya Kraliyet Ailesi'nin İspanyol toplumundan sakladığı en büyük sırrın eski Kral'ın gayrimeşru kızı olduğu" iddia edilerek, Juan Carlos'un boşanmadan ayrı yaşadığı eşi Kraliçe Sofia'dan Elena (1963), Cristina (1965) ve şimdiki Kral Felipe (1968) olmak üzere 3 çocuğunun yanı sıra 1980'lerin başında aristokrat bir kadınla ilişkisinden de bir kızının bulunduğu ileri sürüldü.

Kitapta farklı güvenilir kaynaklara dayandırılan iddianın ardından olayın üzerine giden İspanyol basını, bu dedikodunun yüksek İspanyol sosyetesinde uzun süredir konuşulduğunu, söz konusu kadının 2016'da ölen Rosario Palacios ve gayrimeşru kızının da paparazzi dergilerinde sıkça yer alan 42 yaşındaki modacı Alejandra de Rojas olduğunu yazdı.

Kağıt üzerindeki babasının faşist görüşlü Falange partisinin kurucularından Montarco Dükü olduğu kaydedilen Alejandra'nın, ileriki yaşlarında gerçek babasının İspanya Kralı Juan Carlos olduğunu öğrendiğinde bununla hiç ilgilenmemiş gibi hayatına devam ettiği anlatıldı.

Alejandra'nın hiçbir zaman Juan Carlos tarafından resmen tanınma veya Kraliyet Ailesi ile irtibata geçme gibi bir çabanın içine girmediği belirtildi.

İddialarla ilgili Kraliyet Ailesi ya da İspanyol hükümeti, henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

- 39 yıllık devlet başkanlığının ardından gelen yolsuzluk suçlaması

İspanya'da 39 yıl (1975-2014) boyunca devlet başkanı olan ve diktatör Franco'nun ardından demokrasiye geçişin önünü açmasıyla bilinen 85 yaşındaki eski Kral Juan Carlos, 18 Haziran 2014'te tahtını oğlu Felipe'ye bırakmış ve 2 Haziran 2019'da Kraliyet Ailesi içindeki tüm resmi sorumluluklarını sona erdirdiğini açıklamıştı.

Devlet bütçesinden aldığı yıllık maaş, yolsuzluk iddiaları üzerine Haziran 2020'de kesilen Juan Carlos, İspanya'da hakkında açılan soruşturmaların ardından 3 Ağustos 2020'de ülkeyi terk etme kararı aldığını açıklamış ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti.

İspanya'da maliyeye 4,6 milyon avroluk borcunu anlaşmayla ödedikten sonra hakkındaki soruşturma savcılık tarafından kapatılan Juan Carlos, Suudi Arabistan'dan gelen 100 milyon dolarlık bağış ve eski sevgilisi Corinna Larsen ile ilgili komisyon olayıyla ilgili İsviçre savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalardan da Aralık 2021'de aklanmıştı.

Hakkında yasal hiçbir süreç bulunmayan eski İspanya Kralı, Abu Dabi'de yaşamaya devam ediyor.

Juan Carlos, geçen hafta ülkesine ziyaret için gelmiş, Galisya bölgesindeki Sanxenxo ilçesinde dostlarıyla görüşüp Bask bölgesinde sağlık kontrollerinden geçtikten sonra 25 Nisan'da Abu Dabi'ye dönmüştü.

Emerit İspanya Kralı Juan Carlos gayri meşru çocuğu olduğu iddiası ispanya modacı Alejandra de Rojas Rosario Palacios