Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tayfur, Eskişehir'de trafik ekiplerini ziyaret etti

TAKİP ET

Eskişehir'de, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Eskişehir-Ankara kara yolundaki polis uygulama...

Eskişehir'de, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Eskişehir-Ankara kara yolundaki polis uygulama noktasını ziyaret etti.

Trafik Başkanı Muhittin Ayhan'ın da yer aldığı ziyarette Tayfur ile Ayhan, uygulama noktasında görev yapan polislerle sohbet ederek denetimlere katıldı.

Eskişehir Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak, gazetecilere, Türkiye'deki tescilli araçların yaklaşık yüzde 3,5'ini çekici, kamyon ve tanker gibi ağır vasıtaların oluşturduğunu söyledi.

Bu araçların ağırlıklı şehirler arası kara yollarında faaliyet gösterdiğini anlatan Solak, şöyle devam etti:

"Ağır vasıtaların taşıdıkları yük, kaza anlarında çarpışma şiddetinin daha büyük olmasına neden olmakta, bu durum da çok sayıda ağır yaralanma ve ölümle sonuçlanmaktadır. Bu nedenle yük taşıyan araçların trafikte güvenli seyretmesi ile buna yönelik tedbir ve denetimler bizler için son derece önemlidir. Kara yolu ile yük taşımacılığının trafik güvenliğiyle bir arada yürütülmesi için Karayolları Trafik Kanunu'nun, İçişleri Bakanlığımıza verdiği yetki ve sorumlulukla, şehirler arası kara yolları güzergahlarında ve denetim noktalarında bu araçlar, 'aşırı hızlı araç kullanma' ve 'araç kullanma süresini aşma' yönünden titizlikle incelenmektedir."

Solak, İçişleri Bakanlığının valilikler ile denetim birimlerine trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik talimat gönderdiğini dile getirdi.

Bu kapsamda denetleme çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Solak, şu ifadeleri kullandı:

"Denetimlerde, şoförlerin hız, çalışma ve dinlenme süreleri kontrol edilerek uykusuz ve yorgun araç kullanımının engellenmesi, yükün ağırlığının uygun olması ve diğer şoförler açısından tehlike oluşturmaması, arka koruma çerçevesi ile görünürlüklerini sağlayan arka işaret levhası ve reflektörlerin mevzuata uygunluğu, otoyol ve kara yollarında zorunlu haller dışında duraklamak, park etmek ve hatalı şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, yakın takip ile yük taşıyan araç şoförlerinin kurallara riayet etme hususları 7 gün 24 saat esasına göre titizlikle kontrol edilmektedir."

Denetim Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur Eskişehir trafik Trafik Başkanı Muhittin Ayhan ziyaret