Endonezya: Hint-Pasifik bölgesi "Soğuk Savaş belirtileri" gösteriyor

TAKİP ET

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Hint-Pasifik bölgesinin "Soğuk Savaş belirtileri" gösterdiğini söyledi.Japon...

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Hint-Pasifik bölgesinin "Soğuk Savaş belirtileri" gösterdiğini söyledi.

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia'nın haberine göre, Marsudi, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bölgesel forumunda konuştu.

Hint-Pasifik'in "kritik bir kavşak" olduğunu kaydeden Marsudi, bölgenin dünya nüfusunun yüzde 60'ına ev sahipliği yaptığını ve küresel ekonomik büyümede önemli rolü olduğunu belirtti.

Marsudi, teknoloji, tıp ve yenilenebilir enerji alanlarında her gün kritik gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, "Ancak bölgemizin tam potansiyeline ulaşmak için elverişli bir ortam sağlamaktan hala çok uzağız." dedi.

Hint-Pasifik'in "Soğuk Savaş belirtileri" gösterdiğini söyleyen Marsudi, "Hint-Pasifik, başka bir savaş alanı haline gelmemeli. Bölgemiz istikrarlı kalmalı." ifadelerini kullandı.

- ASEAN’a bu yıl Endonezya ev sahipliği yapıyor

Bu yıl 56'ncısı düzenlenen ASEAN toplantısı dışişleri bakanları düzeyinde, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da 11-14 Temmuz'da gerçekleşiyor.

Bangkok'ta 1967'de kurulan ve Vietnam, Tayland, Singapur, Filipinler, Myanmar, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya ve Brunei'yi bir araya getiren ASEAN, hükümetler arası işbirliği ve ekonomi diplomasisini hedefliyor.

Endonezya Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Hint-Pasifik