Enerjisa Enerji, "Yılın Yerel Para Birimi Tahvili İşlemi Ödülü"nü aldı

TAKİP ET

Enerjisa Enerji, 2023 Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri kapsamında "Yılın Yerel...

Enerjisa Enerji, 2023 Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri kapsamında "Yılın Yerel Para Birimi Tahvili İşlemi Ödülü"nün sahibi oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu ödül törenine yurt içi ve dışından 250'yi aşkın finans kuruluşu, yatırım fonu, hukuk, danışmanlık ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Enerjisa Enerji, temmuzda Türkiye'nin finans sektörü dışında en büyük ihracını gerçekleştiren 3,1 milyar lira tutarında iki yıl vadeli tahvil ihracıyla "Yılın Yerel Para Birimi Tahvili İşlemi Ödülü" aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Finans Başkanı Dr. Philipp Ulbrich, finansman anlaşmalarının enerji sektörü ve altyapı yatırımlarının büyümesinde önemli rol oynadığını belirterek, "Enerjisa Enerji olarak zorlu koşulların şekillendirdiği bir yılda gerekli tüm yatırımlarımızı finanse etme başarımızın saygın jüri tarafından ödüllendirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle yaşadığımız deprem afeti sonrasında, Toroslar EDAŞ ile hayata geçirdiğimiz büyük çaplı yatırımları finans sektöründeki güçlü ortaklıklarımız sayesinde de gecikmeden gerçekleştirebildik. Enerjisa Enerji olarak güçlü bilançomuz ve önemli tahvil ihraçlarımız ile finansal piyasaların daha da güçlendirilmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bonds Enerjisa Enerji Loans & ESG Capital Markets  Philipp Ulbrich