Engelleri müzikle aşan çocukların orkestrası ilk konserini Ankara'da verdi

TAKİP ET

Adını velilerin koyduğu, otizmli ve diğer engelli gruplarından çocukların yer aldığı "Bizim Orkestra", ilk konserinde...

Adını velilerin koyduğu, otizmli ve diğer engelli gruplarından çocukların yer aldığı "Bizim Orkestra", ilk konserinde izleyicileriyle buluştu.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bir araya gelen çocuklar, Araştırma Görevlisi Mert Ergül yönetiminde geçen yıl ekim ayında çalışmalarına başladı.

Yoğun bir çalışma ve prova sürecinin ardından bugün sahneye çıkan "Bizim Orkestra", ailelerinin heyecanlı alkışları eşliğinde ilk konserini verdi.

Ankara Müzik Üniversitesi İcra Fakültesi salonunda düzenlenen konsere, öğrenciler, aileleri, akademisyenler ve misafirler katıldı.

Konserde, çocuklarını sahnede izleyen aileler duygulu anlar yaşadı.

- "Çok sesliliği hep birlikte başarabilmemiz çok güzel"

Konser öncesi duygularını AA muhabiriyle paylaşan Ankara Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi Şevval Koç, piyano, kanun, gitar, bağlama çaldığını ve klasik alanda besteler yaptığını belirtti.

Orkestranın kuruluşundan bu yana canla başla çalıştıklarını anlatan Koç, "Hiçbirimize özel gereksinimlerimiz engel olmuyor. Çalışarak, azimle çok sesliliği hep birlikte başarabilmemiz çok güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

Grubun üyelerinden 12'inci sınıf öğrencisi Çağla Kıcır da konservatuvarda opera ve şan bölümü istediğini söyledi.

Birlikte çalışmanın katkılarına değinen Kıcır, kendilerini ifade edebilme imkanı bulduklarını, aylardır süren çalışmalarının karşılığını konserde almanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

- Orkestranın 9 üyesi bulunuyor

Müzik yapmaktan çok hoşlandığını ifade eden Çağrıhan Atyıldız ise piyano, klasik gitar, akordiyon ve bağlama çaldığını, orkestrada yer almaktan mutlu olduğunu ve çok iyi bir müzisyen olmak istediğini söyledi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Müzik Eğitim Bölüm Başkanı Zafer Kurtaslan da yürütülen projeyle farkındalık oluşturmak istediklerini ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini anlattı.

Kurtaslan, adını velilerin koyduğu "Bizim Orkestra"da ikisi görme engelli, yedisi otizmli olmak üzere dokuz çocuğun yer aldığını kaydetti.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Bizim Orkestra engelli çocuklar konser Müzik