Engelli kampları, sosyalleşmeye katkı sağlıyor

TAKİP ET

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva: "Engelli bireyler daha çok okuyacak, eğitim görecek, meslek sahibi olacak"

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde düzenledikleri kamplarla engelli bireylerin sosyalleşmesine katkı sağladıklarını ifade etti.

Türkiye Beyazay Derneğinden yapılan açıklamada, görüşlerine yer verilen Başkan Ayva, uygulamaya koydukları kamp projesiyle engelli bireylerin ve ailelerinin sosyal yaşamda desteklenmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Dernek olarak engelli bireylerin potansiyellerini ortaya çıkarabilmek için farklı eğitimler ve etkinlikler düzenlediklerini de ifade eden Lokman Ayva, şunları ifade etti:

"Engelli kampları da bu amaçla sürdürdüğümüz projelerden birisi. Kamplar, onların 'hayatın dışında kaldıkları' düşüncesinin bir yanılgıdan ibaret olduğunu göstermek açısından ayrıca anlam kazanıyor. Engelliler, "biz engelliyiz" diyerek evde yatıp, durmayacak, daha çok sosyalleşecek. Kampların da vesile olmasıyla bundan sonra daha çok okuyacak, eğitim görecek, meslek sahibi olacak, potansiyelini açığa çıkaracak ve beceri kazanacak. Kendisine, ailesine, şehrine, topluma ve insanlığa faydalı hale gelecek.”

Türkiye'nin birçok bölgesinde düzenlenen engelli kamplarına, yaş ve engel durumu ayırt edilmeden tüm engelli bireyler aileleri ile katılabiliyor. Kamplarda, çeşitli aktiviteler düzenlenirken gezi programları da hayata geçiriliyor.​​​​​​​


Engelli Kampları Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Beyazay Derneği