Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Genel Kurulu öncesi bu kez Sarıkaya konuştu

TAKİP ET

Kayseri Mobilyacılar ve Marangozlar odası önderliğinde 2010 yılında temelleri atılan Türkiye'nin ve Avrupa'nın Mobilya alanında en büyük karma alışveriş merkezi olan Kumsmall AVM'yi de bünyesinde bulunduran S.S. Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, 31 Mart Perşembe günü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısını yapacak. Genel kurul öncesi atışmalar ve iddialar devam ediyor.

Mevcut Başkan Ercan Sarıkaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile üyelere seslendi ve hesapları görerek, tapuları vermek için yeniden aday olduğunu açıkladı. 

Başkan Sarıkaya, “Mobilya Kent ve Kumsmall AVM Proje çalışmaları ve inşaat temeli 2010 yılında Kayseri Mobilyacılar ve Marangozlar odası öncülüğünde Rahmetli Başkan Mehmet Ali Çevrim zamanında atılmıştır. Projenin amacı Mobilya üretiminde ülkemizde öncü ve lider olan şehrimizin küçük ölçekli sanayicilerinin modern üretim tesislerine kavuşturarak üretim kapasitelerini artırıp küçük üreticilerinde ihracat yapmalarını sağlamaktır.

2010 yılında faaliyetlerine başlayan Kooperatif bünyesinde yaptığımız örnek çalışmalarla; 800 adet üretim yeri, 350 adedi AVM içinde olmak üzere 1.150 işyeri yapılmıştır.

TOKİ iş birliği ile hayata geçirilen projede üyelere ait tüm inşaatlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu dönemde MOBİTEK ve MOBİBOYA isimli 2 proje, AB hibe fonlarından 17 milyon Euro bütçeli proje yazılarak, Kooperatifimize ve üyelerimize kazandırılmıştır.

KUMS Enerji A.Ş. kurularak, EPDK’dan 29 yıllığına lisans alınmış ve Kooperatifimizi kendi enerjisini üreten, satan, özel bir üretim ve dağıtım bölgesi haline getirilmiştir. İmalat kısmı işyerleri çatısına 5,5 MW Çatı GES tesisi kurularak kendi enerjisini kendisi üreten bir yapıya kavuşturulmuştur.” dedi.

Başkan Sarıkaya, basın toplantısında önemli bir ayrıntıyı da unutmadı. Sarıkaya, “Ortaya çıkan bu devasa yatırım ve projelere emek veren, katkı sağlayan rahmetli Başkanımız Mehmet Ali ÇEVRİM başta olmak üzere bu güne kadar görev ve sorumluluk almış tüm yönetim denetim kurullarına ve çalışan personele teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

2010 yılında müdürlük sıfatı ile göreve başladığı Kooperatife 2020 yılı şubat ayında yapılan genel kurulda tek başkan adayı olarak seçildiğini kaydeden Başkan Sarıkaya, 2,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine karşın yönetimde çoğunluk bir grubun üyelerin iradesini hiçe sayarak, 11 yıllık kooperatif tecrübe, bilgi ve birikimini kullanmasına engel olduğunu belirtti.

Bugün Hollywood senaryolarını aratmayan yalan, iftira ve çarpıtmaların S.S. Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifine ve projelerine çok ciddi zararlar verdiğini dile getiren Başkan Sarıkaya, “Bu iftiraların 1 yıldan fazla süredir gündemde bulunmaktadır. 1 Şubat 2021 tarihinde avukatım aracılığı ile noterden ihtar çektim. Ağustos 2021 tarihinde denetim kurulunu bu iddiaları araştırmak için göreve davet ettim.  Denetim kurulunun bu talebi yerine getirmeyince, 06 Ekim 2021 tarihinde ilgili Bakanlığa dilekçe vererek, mümkün ise kooperatifin didik didik incelenmesini bu mümkün değil ise yönetim kurulu üyelerinin yolsuzluk iddialarının müfettiş görevlendirilerek ifadelerinin alınmasını talep ettim.” ifadelerini kullandı.

“DENETİM KURULU ÜYESİ İŞİNİ NEDEN YAPMADI DA İFTİRA VE YALANA BAŞVURDU”

26 aydır görevde olan çoğunluk yönetim kuruluna seslenen Başkan Sarıkaya, “Hakkında bu kadar yalan, iftira ve karalama kampanyası düzenlediğiniz, sizce bu kadar yanlışları olan biriyle neden bugüne kadar çalıştınız?

Elinizin altındaki yönetimde alacağınız bir kurul kararı ile neden görevine son vermediniz?

Bu kadar büyük hatası olan bir başkanı 8 yıldır aynı denetim kurulu denetlemektedir.

Bugüne kadar hiçbir usulsüz ve yanlışlığı rapora alabildiniz mi?

Bırakın raporu tenkit tutanağı dahi bulunmamaktadır.

Aynı denetim kurulu üyesinin divan başkanı olduğu geçmiş tüm genel kurullarda da yönetim kurulları neden ibra edilmiştir. Madem bir hata bir yanlışlık vardı, neden bugüne kadar harekete geçilmemiştir. İddialarda bulunanlar, iftira ve yalan kampanyaları düzenleyenler, zaten yönetimde yıllarca Ercan Sarıkaya ile birlikte çalışmış insanlar, iddialar ve belgelere yeni mi ulaşmışlardır? Eğer daha önce haberleri varsa neden gereğini yapmamışlardır? Bizim hakkımızda iftiralarda bulunanlar ve yalan beyanları olanların, Kooperatifler Kanununun Denetçilerin Hukuki ve Cezai Sorumlulukları maddesini ve ilgili bentleri okumadıkları açıktır.” şeklinde konuştu.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Ercan Sarıkaya, “2021 yılı Ekim ayında yapılan genel kurulda kooperatifin yönetim kurulu üyesi Mehmet Yalçın ve denetim kurulu başkanı Hacı Çevikel’in suçlamaları ile karşı karşıya kalınmıştır.  Bu iddiaların genel kurulda bütün üyelerin ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün Temsilcisinin  huzurunda ortaya atılmasına karşın iddia sahibinin bizzat Denetim kurulu başkanlığı yapan şahıs olması ve o güne kadar düzenlemiş olduğu hiçbir denetim kurulu raporunda bundan bahsetmemesi de ilginçtir. Hakkımızda ortaya atılan iddiaların araştırılması için yazılı olarak Hacı Çevikel’den talepte bulunduk ancak hiçbir işlem yapılmadı. Bu yaşananlar ortaya konulanın bir tiyatrodan başka bir şey olmadığını gözler önüne sermektedir. Böyle büyük bütçeli bir projeyi yönetip de mal beyanını açıklayabilen kaç babayiğit var acaba? Buyurun gelirimle harcamalarımı kıyaslayın” diye konuştu.

İDDİA SAHİPLERİ NEDEN DELİLLERİ SUNAMADI?

Başkan Sarıkaya genel kurulda yaşananların Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından araştırılması yönünde talepleri olduğunu da belirterek, “Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü iddia sahipleri olan başta denetim kurulu başkanı olan Hacı Çevikel’i, Yönetim kurulu üyeleri ve şu anda başkan adayı olan Yunus Tarla’yı, Mehmet Yalçın’ı, Celal Doğan'ı ifadeye çağırmıştır.  Ortaya atılan iddialar ve suçlamalar hakkındaki bilgi, belge ve delilleri sunmalarını istemiştir. İfadeye giden kişilerin yazılı olarak vermiş oldukları cevap; ‘Şu aşamada söyleyecek ve sunulacak bir belgemiz yoktur’ olmuştur.  Bilgi belge ve delilleri sunamamakla ortaya atmış oldukları iddiaların kamuoyu nezdinde de hiçbir geçerliliği kalmadığının farkında değiller midir? Buna rağmen bu iddialar ile seçim propagandasını sürdürmeleri hangi ahlaka hangi vicdana sığar. Yarın bir cumhuriyet savcısı çıkıp, “Madem suç işlendiğini iddia ediyorsunuz ve bununla ilgili bilgi ve belgelere sahipken adalete teslim etmemekle sizde suç işliyorsunuz. Üstelik suçun işlendiğini iddia ettiğiniz dönemde sizlerde görevde değil miydiniz? Bugüne kadar neden beklediniz?” demez mi?” şeklinde konuştu.
Tüm bu yaşanan süreçte mevcut yönetimin tavrını da gözler önüne seren Başkan Sarıkaya, “Yönetim kurulunun ilgili bakanlığın çağrısı ile verdiği ifadede, ‘Kooperatifimiz ve üyelerimizin menfaati gereği bu aşamada bir beyanlarının olmadığını’ yönünde beyanları olmuştur. Kooperatif ve üye menfaatini düşünen mevcut yönetim kurulunun, genel kurul kararı alınmasının ardından nasıl çok büyük bir karalama ve iftira kampanyası ile bu devasa projelere iktidar hırsı yüzünden zarar verdikleri de tüm Kayseri kamuoyunun takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZ ÇOK DİKKATLİ OLMALI”

11 yıldır S.S. Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde üyelere hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Sarıkaya, “Üyelerimizin çok dikkatli olması gerekmektedir. Bunca yılın emeğinin karşılığı olarak hesap kitabı yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bu yalan ve iftira platformunun üyelerine buradan sormak istiyorum. 11 yıllık geçmişini bilmedikleri Kooperatifin hesaplarını nasıl yapacaklar, üyelerimizi nasıl ikna edecekler. 18 aydır başında bulundukları AVM’yi nasıl daha iyi yönetecekler. Mademki daha iyi yöneteceklerini iddia ediyorlar, şimdiye kadar neden yönetmediler.” dedi.

YUNUS TARLA VE EKİBİ NEDEN KESİN HESAPLARI YAPMADI NEDEN TAPU DAĞITAMADI?

Sarıkaya, “2020 yılında Yunus Tarla ve ekibinin göreve seçildiği Genel kurulda, Kesin hesapların yapılarak üyelere tapularının verilmesine ilişkin genel kurul kararları olmasına ve kendileri de bunu taahhüt etmiş olmalarına rağmen üyelerin kesin hesapları neden yapılmadı? Neden bir kısmı kendilerinden önceki yönetimler tarafından 2018 yılında hazır edilen tapular üyelere verilmedi? Kendi aralarında yaşanan çekişmelerden dolayı iki yıl önce yaptırılmayan kesin hesaplarlar bugünkü güncel maliyetlerle yapılmasına sebep oldukları kesin hesap maliyetleri arasında üyelere ne kadar ek maliyet yüklenecektir? Üyelere ek maliyet getirecek bu gecikmenin sorumlusu kimdir? diye sordu.

“SEÇİM BİTİNCE YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM”

Ercan Sarıkaya, “Seçim sürecinden sonrada gerekirse yasal haklarımı kullanacağım. İtham eden ithamlarını ispatla mükelleftir. Kimin elinde bir bilgi belge varsa ortaya koysun ilgili mahkemeye savcıya suç duyurusunda bulunsun. Kayyım atanabilirdi diyerek varsa delilleri ibraz etmemeleri suçtur. Benim iddialarım dedikodu değil, hepsi belgelidir. Başlangıcından bugüne yapılan işler ortadadır. Değerli üyelerimizi sandığa bekliyorum. Güzel işler yaptık daha da güzel işler yapacağız hep birlikte inşallah.”

Bugün S.S. Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi elinde çok ciddi değerlerin bulunduğunu kaydeden Başkan Sarıkaya, 2010 yılında alınan 1 milyon 350 bin m2 arsaya o dönemde kendileri tarafından yapılan imar planları sayesinde üyelerin sahip olduğunu belirtti.

“HESAPLAR YAPILACAK TAPULAR DAĞITILACAK”

Başkan Adayı Ercan Sarıkaya, yeniden seçildikleri takdirde 2 önemli konuya dikkat çekti. Sarıkaya, 11 yıllık Kooperatif hesaplarını yaparak, borçları ve ipotekleri bireysel hale getireceklerini bu sayede borcunu ödeyen üyelere tapularının birkaç ay içinde dağıtılmaya başlayacakları sözünü verdi.

Sarıkaya, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan KUMSMALL Avm’nin Uluslararası Mobilya Ticaret Merkezi haline getireceklerini de sözlerine ekledi.

Kayseri KumsMall Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Ercan Sarıkaya