Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Acil Servisinde 'korona' tedirginliği

TAKİP ET

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Acil bölümünde bulunan kantin sahibinin covid 19 testi pozitif çıktı. Hastane personelinde tedirginlik yaşanırken, kantin kapatıldı.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Acil Servisinde ‘korona’ tedirginliği

ERÜ Yetkilileri tarafından personele atılan mesajda, “Büfede PCR pozitif bir çalışan saptanması nedeniyle büfe içerisine maskesiz olarak girip 15 dakikadan uzun süre kalan veya oradaki çalışanlarla 1.5 metre mesafeden daha yakın mesafede temas edenlerin Erişkin Acil pandemi polikliniğine başvurması önerilir.

Büfe çalışanlarımızın en sık uğradığı yerlerden biri olup her temas risk oluşturmamaktadır. Bununla birlikte, ikincil enfeksiyon yayılımının kırılması için tüm mesai boyunca, öğlen araları dahil, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına mutlak riayet edilmesi gereklidir. Maskenin çıkarılması elzem durumlarda da (yemek yeme gibi) toplu biraraya gelinmemeli ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gereklidir. Özellikle önümüzdeki 2 hafta bu kurallara çok ciddi şekilde uyulması gereklidir.

 Çalışanlarımızda solunum yolu şikayetleri ve/veya ateş olması halinde vakit kaybetmeden Erişkin ASYEPe başvurmaları önerilir” denildi.

Bu uyarı sonrası tüm personelde tedirginlik yaşanırken, kantinin kapatıldığı, kantin sahibi R.D.’nin ise tedavi altına alındığı öğrenildi.

kayseri erciyes üniversitesi erü çocuk acil erü çocuk acil covid19 tedirginliği