Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

TAKİP ET

"Uluslararası kamuoyunun dünyanın herhangi bir noktasında meydana gelen insani krize tarafsız ve ilgisiz kalmaması gerektiğine inanıyorum"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, uluslararası kamuoyunun dünyanın neresinde olursa olsun insani krizlere tarafsız ve ilgisiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Mirzoyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ülkesi adına yıkıcı depreme maruz kalanların ailelerine, Türk halkına ve hükümetine taziyelerini ileten Mirzoyan, yaralılara da acil şifalar diledi.

Mirzoyan, Ermenistan halkının ve tarihinin en acı olaylarından biri olan, 1988'de meydana gelen Spitak depremini hatırlatarak, "Şimdi de bizim için bu deprem ve acısı hiç yabancı değil. Benzer doğal afetler tabii ki bir devletin sınırları içinden dışarı çıkıyor ve tüm insanlık için trajedi oluşturuyor. Dünya, bu afetlerin üstesinden gelmek için tek bir cephe oluyor. Uluslararası kamuoyunun dünyanın herhangi bir noktasında meydana gelen insani krize tarafsız ve ilgisiz kalmaması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Ermenistan'ın depremden hemen sonra arama kurtarma ekipleri ve insani yardım göndermeye karar verdiğini belirten Mirzoyan, ülkesinin arama kurtarma ekiplerine ve yardım faaliyetlerine dair Çavuşoğlu'na takdir içeren sözlerinden dolayı teşekkür etti.

Mirzoyan, Ermenistan arama kurtarma ekibinin ortaklarıyla işbirliği içerisinde çok önemli faaliyetlerde bulunduğunu ve insanların hayatlarını kurtardığını belirtti.

(Bitti)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ortak basın toplantısı