ERÜ ve Üsküdar Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı

TAKİP ET

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Üsküdar Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Üsküdar Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamada, imza töreni online gerçekleştirilen protokolle iki üniversite arasında AR-GE başta olmak üzere birçok alanda çalışmaların yürütülebileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, işbirliği protokolü ile öğrenci ve akademik personel değişimi gibi birçok alanda ortak projeler yürütüleceğini ifade etti.

ERÜ'nün 43 yıllık mazisi olan köklü bir üniversite olduğunu aktaran Çalış, şunları kaydetti:

"Üniversiteler ile yapılacak işbirliği çok önemli. Araştırma üniversitelerinin parametrelerinden biri de üniversite-üniversite işbirliği yayınları. Bugün imzalayacağımız anlaşma ile bizim Üsküdar Üniversitesi’ne vereceğimiz çok şey var. Bizim de Üsküdar Üniversitesi’nden alacağımız çok şey var. Karşılıklı işbirliği içerisinde önemli projeler çıkacağına ben inanıyorum. Tabi ki GENKÖK bu anlaşmanın başında olacak ama diğer merkezlerimiz ve fakültelerimiz ile de işbirliklerimiz olacak."

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da araştırma ve inovasyonu önemseyen Erciyes Üniversitesi ile iyi bir ortaklık yapacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Çalış ve Tarhan işbirliği protokolüne imza attı.

erciyes üniversitesi erü üsküdar üniversitesi mustafa çalış rektör mustafa çalış kayseri kayseri haberleri