Erzurum Kültür Yolu Festivali altıncı gününde sürüyor

TAKİP ET

Erzurum / Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali, altıncı gününde devam ediyor.

Erzurum Haberleri : Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali, altıncı gününde devam ediyor.

Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen festival kapsamında, kültür ve sanatı birleştiren programlar gerçekleştiriliyor.

Erzurum Kültür Yolu Festivali, geleneksel sanatlardan kentin kültürel hafızasına, Osmanlı'nın Mukaddes Emanetlerinden çocuk etkinliklerine uzanan programıyla devam etti.

Kübra Coşkun ve Havva Beyim Akar tarafından gerçekleştirilen Tezhip Atölyesi'nde katılımcılar, Selçuklu'dan Osmanlı'ya uzanan köklü geçmişiyle geleneksel Türk bezeme sanatının önemli dallarından tezhip sanatını yakından tanıdı.

Araştırmacı-yazar Murat Ertaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen Erzurum Şehir Kimliğinin Kültürel Temelleri söyleşisinde, kentin kültürel hafızası ve şehir kimliğini oluşturan temel unsurlar konuşuldu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri Sergisi, Osmanlı'nın Haremeyn'e hizmet anlayışını ve kutsal mekanlarla kurduğu bağı yansıtan 57 eseri ziyaretçilerle buluşturdu.

Festivalin çocuklara yönelik duraklarından Çocuk Köyü, eğlenceyi, yaratıcılığı ve öğrenmeyi bir araya getiren etkinlikleriyle minik ziyaretçileri ağırladı.

Kentte 11 farklı noktada 174 etkinliğin yapılacağı festival, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Erzurum Erzurum Kültür Yolu Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı