Esenler'de genç kızın öldürülmesiyle ilgili 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

TAKİP ET

Esenler'de bir genç kızın sokak ortasında öldürülmesine ilişkin davada verilen esas hakkındaki mütalaada, bir...

Esenler'de bir genç kızın sokak ortasında öldürülmesine ilişkin davada verilen esas hakkındaki mütalaada, bir sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet, diğer sanığın "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ümit Karakoyun (26) ile tutuksuz sanık Mesut Gezer ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, maktul Asiyenur Atalay'ın (19) ailesi de hazır bulundu.

Söz verilen Asiyenur Atalay'ın babası Bayram Atalay, sanık Karakoyun'un daha önce 16 kez suç işlediğini ve cezasında indirim yapılmamasını istediğini belirtti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Karakoyun ile maktul Asiyenur Atalay'ın yaklaşık 7 yıl önce sosyal medyada aracılığıyla tanıştıklarını, arkadaşlıkları süresince maktulün sanıktan şiddet gördüğünü ve bunun üzerine uzaklaşmaya çalıştığını kaydetti.

Olay günü 5 Mayıs 2022'de Karakoyun'un, Atalay'ın yanına giderek taşıdığı silahı çantasına koyduğu aktarılan mütalaada, "Maktul ile sanığın tartışmaya başladıkları ve Ümit Karakoyun'un maktule verdiği silahla 2 el ateş ettiği ve Asiyenur Atalay'ın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır." denildi.

Mütalaada, sanık Ümit Karakoyun'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması, Karakoyun'a suçta kullandığı tabancayı veren sanık Mesut Gezer'in "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıklar Karakoyun ile Gezer'in ayrıca "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmaları mütalaada istendi.

Savunması sorulan sanık Ümit Karakoyun, "Ben pişmanım. Ailesinden özür diliyorum. Ben seviyordum. Sevmek ne zaman saplantı oldu?" dedi.

Karakoyun savunmasında arkasını dönüp diğer sanık Mesut Gezer'e bakarak "Allah belasını versin onun yüzünden oldu." ifadelerini kullandı.

Sanık Mesut Gezer de "Bana iftira atıyorlar, ben kimseye yardımda bulunmadım, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Karakoyun'un tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, avukatlara beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ümit Karakoyun'un 5 Mayıs 2022'de arkadaşlarının Esenler'deki evinden akşam saatlerinde ayrılan maktul Asiyenur Atalay'ı, aralarında geçen tartışmanın ardından silahla 2 el ateş ederek öldürdüğü, silahı da diğer sanık Mesut Gezer'in verdiği kaydediliyor.

İddianamede, sanıklardan Karakoyun'un "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması, Gezer'in ise "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet hapis ile "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapse çarptırılması isteniyor.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Esenler' maktul Asiyenur Atalay tutuklu sanık Ümit Karakoyun