Eşini falçatayla yüzünden yaralayan sanığın yeniden yargılandığı davada mütalaa açıklandı

TAKİP ET

Bakırköy'de, bir alışveriş merkezinde boşanma aşamasında olduğu eşini yaraladığı gerekçesiyle hakkında verilen hapis cezası istinaf tarafından bozulan sanığın yeniden yargılandığı davada, sanık hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Bakırköy'de, bir alışveriş merkezinde boşanma aşamasında olduğu eşini falçatayla yüzünden yaraladığı gerekçesiyle hakkında verilen hapis cezası istinaf tarafından bozulan sanığın yeniden yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mesut Öztürkmen Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Müşteki avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulunduğu duruşmada Adli Tıp Kurumundan istenen raporun ulaştığı belirtildi.

Müştekinin yapılan muayenesinde yüz sınırları içerisinde tespit edilen yara izinin belirli bir mesafeden ilk bakışta fark edildiği aktarılan raporda, müştekinin yüzünde sabit iz oluştuğu, fasiyal pareziye bağlı fonksiyonel kısıtlılık ve anatomik noksanlığın organlardan birinin işlevinin sürekli zayıflaması niteliğinde olduğu kaydedildi.

Duruşmada esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, müştekiyle sanığın olay tarihinden önce evli olduklarını, olaydan 3 ay önce müştekinin sanıkla iletişimi kestiği ve aralarında çeşitli sorunlar bulunduğunu ifade etti.

Sanık hakkında müştekiye yönelik uzaklaştırma kararının bulunduğuna yer verilen mütalaada, olay günü müştekinin arkadaşlarıyla olayın gerçekleştiği yere gittiği, sanığın müştekiyi bulmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu ve internetten takip ettiği anlatıldı.

Mütalaada, sanığın olay günü müştekiye oturduğu sırada arkasından yaklaşarak saçını tutup kafasını arkaya doğru çektiği, yanında bulunan falçatayla müştekinin yüz ve baş bölgesini kesmeye çalıştığı, müştekinin yüzünde ciddi derecede kesiklere neden olduğu belirtildi.

Oluşan kesiklerin müştekide organ zayıflığı oluşturduğu, müştekinin arkadaşlarının müdahalesiyle sanığın eyleminin yarım kaldığı, sanığın yaptığı hareketleri değerlendirildiğinde kastının müştekiyi öldürmek olduğu kaydedilen mütalaada, müştekinin haksız tahrik oluşturacak bir eyleminin bulunmadığı anlatıldı.

Savcının, sanık Öztürkmen hakkında "eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ettiği duruşma ertelendi.

- Davanın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mesut Öztürkmen ile Ukrayna uyruklu müşteki Hanna Butym'ın 5 Haziran 2018'de evlendikleri anlatılmıştı.

Sanık ile müşteki arasında geçimsizlik olduğu aktarılan iddianamede, Butym'ın olay tarihi olan 15 Ocak 2021'den 5 ay önce evi terk edip kendi yakınlarının yanına gittiği kaydedilmişti.

İddianamede, bu dönemde sanık Öztürkmen'in müştekiye ulaşamadığı, nerede olduğunu bilmediği, müştekinin de boşanma davası açtığı ve sanığın kendisine zarar vereceğini tahmin ettiğinden 3 ay süreli uzaklaştırma kararı çıkarttığı ifade edilmişti.

Sanığın olay günü falçatayla müştekinin yüz ve boyun kısmını kesmeye çalışıp öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilen iddianamede, bu nedenle sanık Öztürkmen'in, "eşini tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 21 Eylül 2021'de verdiği kararında, sanık Mesut Öztürkmen'e "eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

İtiraz üzerine dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, katılanla ilgili yetersiz rapora dayanılarak hüküm kurulduğu, sanığın atılı suçu tasarlayarak işleyip işlemediğinin kararda tartışmasız bırakıldığı, gerekçeli karar ile hüküm arasında çelişki bulunduğu gerekçeleriyle dosyayı bozup mahkemesine göndermişti.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi falçata mütaala Yeniden yargılama