Eski vekilden Özhaseki'ye: Yanlış İmar affını çıkaran şahıs, Çevre ve Şehircilik Bakanı

TAKİP ET

AK Partiden 2011-2015 yılları arasında Kayseri'den milletvekili olan Prof.Dr.Pelin Gündeş Bakır, bir bakanı tebrik etti Mehmet Özhaseki'yi eleştirdi.

AK Partiden 2011-2015 yılları arasında Kayseri'den milletvekili olan Prof.Dr.Pelin Gündeş Bakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını tebrik ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki'yi eleştirdi.

Prof.Dr.Pelin Gündeş Bakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Kıymetli dostum Mahi Nur Hanım’ın Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na getirilmesinden büyük memnuniyet duydum. Mahi Nur Göktaş bu görevi hakkıyla yapacaktır. Birlikte Milletvekilliği yaptığım Yılmaz Tunç Bey’i de Adalet Bakanlığı görevi nedeniyle can-ı gönülden tebrik ediyorum. Yılmaz Bey milletvekilliğimiz boyunca beyefendi ve kibar bir insan olarak zihnimde yer etmiştir." dedi.

Özhaseki ile eleştirileri ise dikkat çekti.

BAKANLAR DEPREM MÜHENDİSLİĞİNE HAKİM DEĞİL!

"Kahramanmaraş Pazarcık depremlerinde 50 bin’den fazla insanımızı kaybettik. Bunun en önemli sebebi uygulanan yanlış şehircilik politikalarıydı. Politikalar yanlıştı çünkü bugüne kadar atanan Bakanlar “deprem mühendisliği” konusunda bilgi sahibi insanlar değildi. 

YANLIŞ KARARLAR 100 BİNLERCE İNSANI ÖLDÜRÜYOR!

Hiçbir Bakan ne Deprem Mühendisliği, sismoloji, zemin büyütmesi, depreme dayanıklı yapı tasarımı, kuvvetli yer hareketi karakterizasyonu, mevcut yapılarda hasar tespiti,  güçlendirme, yapı-zemin etkileşimi, sismik risklerin azaltılması yöntemlerini biliyordu, ne de Acil Durum ve Afet Yönetimini!  Bilgi olmayınca kararlar da yanlış oluyor ve yanlış kararlardan dolayı yüzbinlerce insan ölüyor. 

İMAR AFFI YANLIŞ ÇIKTI!

İmar Affı da yanlış çıktı. Şahsi bilimsel görüşüme göre sadece depreme dayanıklı olduğu üniversitelerce tespit edilen binaların aftan yararlanması gerekirken tüm kaçak binalara deprem güvenliğine bakılmaksızın af getirildi. Eğer bakanlar yerine benim savunduğum gibi “sadece depreme dayanıklı raporu verenlere” af çıkarılsaydı, binaların güçlendirilmesi de teşvik edilmiş olurdu. 

YANLIŞ İMAR AFFINI ÇIKARAN ŞAHIS BAKAN YAPILIYOR!

Bugün 2018’de bu yanlış İmar affını çıkaran şahıs, Çevre ve Şehircilik Bakanı yapılıyor. Ben 30 senedir İTÜ’de bir Deprem Mühendisliği Profesörü olarak “Deprem Mühendisliği” üzerine gece gündüz boşuna çalışmışım, boşuna kendimi hırpalamışım. Bu ülkede konuşacak fazla bir şey yokmuş aslında, tüm çabalarım boşunaymış! 

Bu sözlerimi sadece iktidara değil, bugüne kadar deprem mühendisliği konusunda gerçek bilim insanlarının bilgi ve tecrübe birikimlerinden hiçbir suretiyle yararlanmayan muhalefete de söylüyorum. Futbolcuları deprem bölgesinden aday yapmak büyük bir ciddiyetsizliktir!  Madem düşünce özgürlüğü var. Bana göre bu depremzede vatandaşla alay etmektir aslında. 

Hiç unutmuyorum bir kaç ay önce özgeçmişimi eline alan o dönem Millet İttifakındaki bir eski Grup Başkan vekili (CHP değil) her biri dünyadaki en prestijli SCI’deki bilimsel dergilerde 4 profesör denetiminden geçerek yayınlanan ve her biri için ayrı ayrı ortalama 10 bin satır bilgisayar kodu yazdığım bilimsel makalelerimi bir paçavraymış gibi suratını buruşturarak sayfalarını çevirmişti. Oysa o makalelerin arkasında yıllarca uluslararası bazda sistematik çalışmaya dayanan büyük bir alın teri vardı!" ifadelerini kullandı.

Pro Dr Pelin Gündeş Bakır Mehmet Özhaseki Kayseri Kasyeri Gündem