Esnafa kira destek ve hibe yardımı destek başvuruları bugün başlıyor

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, salgın kapsamında esnafa kira destek ve hibe yardımı başvurularının bugün başladığını duyurdu. Buna göre, destek programı kapsamında hibe, "gelir kaybı desteği" ve "kira desteği" olmak üzere iki şekilde sağlanacak.

Esnaflara 3 ay boyunca bin lira hibe desteği, büyükşehirlerde 750 lira diğer illerde de 500 lira kira desteği sağlanacağı daha önce açıklanmıştı.

Başvuru şartları ve tarihi belli oldu. Başvurular, e-Devlet üzerinden bugün alınmaya başlayacak. Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. Başvuruda bulunan tarafından başvuru ve eki taahhütname, elektronik ortamda onaylanacak.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin usul ve esaslar belirlenmişti.

Buna göre, destek programı kapsamında hibe, "gelir kaybı desteği" ve "kira desteği" olmak üzere iki şekilde sağlanacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek tacirlere yönelik destek başvurularının bugün itibarıyla alınmaya başlanacağını bildirdi.

Ticaret Bakanı Pekcan, "(Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması'yla) Ülkemizden yeni 'unicorn'lar çıkması için kurumsal bir alt yapı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Destek programının süresi, Bakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda belirtilen sürede başvuruların yapılması kaydıyla 2021 yılının ocak, şubat ve mart ayları olmak üzere üç ay olacak. 
 

 

esnaf desteği ekonomi esnafa kira yardımı başvuru esnafa destek gelir kaybı desteği esnafa gelir kaybı desteği son dakika son dakika haberleri gündem haber son dakika haber gündem haberleri türkiye haberler