Estonya, Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yevgeniy'in oturma iznini uzatmadı

TAKİP ET

Estonya yönetiminin, Moskova Patrikhanesine bağlı Estonya Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yevgeniy'in oturma iznini...

Estonya yönetiminin, Moskova Patrikhanesine bağlı Estonya Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yevgeniy'in oturma iznini uzatmadığı bildirildi.

Estonya kamu yayıncısı ERR'nin haberine göre, Estonya Polis ve Sınır Servisi (PPA) yetkililerinden Indrek Aru, kilisenin başına Patrikhane tarafından atanan Metropolit Yevgeniy'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aru, "Estonya, Metropolit Yevgeniy'in oturma iznini yenilemeyi reddetme kararı aldı çünkü kamuoyu önündeki eylemleri ve açıklamaları, saldırganı (Rusya) destekliyor." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin Metropolit Yevgeniy ile sık sık bir araya geldiğini ve kendisine Rusya'nın askeri eylemlerini savunmaktan vazgeçmesi gerektiğini anlattığını aktaran Aru, "Ancak davranışını değiştirmedi ve bu yüzden eylemleri güvenlik için bir tehdit oluşturmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Aru, söz konusu kararın "yalnızca Metropolit Yevgeniy'in davranışlarıyla ilgili" olduğunu savunarak, "Kararın Moskova Patrikhanesine bağlı Estonya Ortodoks Kilisesi ile ilgisi yoktur." açıklamasında bulundu.

Metropolit Yevgeniy'in oturum izni 6 Şubat'ta bitiyor.

Estonya Estonya Ortodoks Kilisesi Moskova Patrikhanesine bağlı Estonya Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yevgeniy