Etimesgut Belediyesi deprem bölgesine 30 tır yaşam malzemesi gönderdi

TAKİP ET

Etimesgut Belediyesince deprem bölgesine 30 tır yaşam malzemesi gönderildi.Belediyeden yapılan açıklamada, 22 iş...

Etimesgut Belediyesince deprem bölgesine 30 tır yaşam malzemesi gönderildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 22 iş makinası, 100 kişilik arama kurtarma, hasar tespit ve yardım ekibiyle deprem bölgesinde çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, deprem bölgesine jeneratör, çadır, gıda, giyim, yatak, battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi gibi yaşam malzemelerinin de yer aldığı 30 tır gönderildiği belirtildi.

Kurulan mobil aşeviyle Kahramanmaraş'ta her gün 5 bin kişiye sıcak yemek hizmeti verildiği bildirilerek, AFAD çadırında İstanbul'dan gelen gönüllü öğretmenlerin oluşturduğu masal çadırının kırtasiye, oyuncak ihtiyaçlarının da belediye tarafından karşılandığı ifade edildi.

Etimesgut'a gelen depremzedeler için ilçe kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Afet Koordinasyon Masası'na resmi kayıt ve başvurularını yapan vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edildiği kaydedildi.

Belediyenin Şefkateli Çarşısı'ndan gıda, giyim, yatak, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması gibi temel ihtiyaçların karşılandığı, yardımların belediyenin araçlarıyla depremzedelerin ikametgah adreslerine ulaştırıldığı ve 20 günde 20 bin depremzedenin bu yardımlardan faydalandığı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Belediye Başkanı Enver Demirel, şunları kaydetti:

"Devletimiz tüm kurumlarıyla sahada. 7'den 77'ye herkes elinden ne gelirse yardım etmek, destek olmak istiyor. Bu büyük bir deprem. Şimdi birlik, beraberlik zamanı. Yaralarımızı sarma zamanı. İnşallah birlikte bu sıkıntıları aşacağız. Birlikte Türkiye olacağız. Milet olarak bu büyük imtihanı da geçeceğiz"

Aşevi deprem yardımı Etimesgut Belediyesi Yaşam malzemesi Yemek