Etimesgut Belediyesi ihtiyaç sahiplerine kış aylarında yardımlarını artırıyor

TAKİP ET

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibine 25 farklı alanda her yıl sosyal destek...

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibine 25 farklı alanda her yıl sosyal destek sağladıklarını belirtti.

Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, 365 gün devam eden sosyal desteklerinin, özellikle kış aylarında arttığını kaydetti.

Yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibine 25 farklı alanda her yıl sosyal destek sağladıklarını bildiren Demirel, gıdadan evde bakım hizmetine kadar Etimesgutluların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettiklerini belirtti.

Demirel, "Ekiplerimiz sürekli sahada. Devletin şefkatli yüzünü vatandaşlarımıza hissettiriyoruz. Sosyal projelerimizle ihtiyaç sahiplerine yılda yaklaşık 100 milyon liralık destek sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yardım alanların rencide edilmemesi noktasında titiz davrandıklarının altını çizen Demirel, şunları kaydetti:

"Aşevi araçlarımız her gün yollarda yüzlerce kilometre yol kat ederek yaşlı, hasta, düşkün, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 3 çeşit sıcak yemeklerini ulaştırıyor. 6 bin ihtiyaç sahibimiz Eti-Kart'la istediği marketten gıda alışverişini yapabiliyor. Giyim, gıda, 'hoş geldin bebek', asker bohçası, evde kişisel bakım, kırtasiye, ekmek, eşya, akülü araç gibi birçok konuda destek sağlıyoruz."

Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasıyla piyasadakinden daha fazla gramajı olan ekmeği daha ucuza sofralara sunduklarını belirten Demirel, fabrikayla vatandaşın mutfağına her yıl 30 milyon liralık destek sağladıklarını ifade etti.

Demirel, sosyal desteklerden yararlanmak isteyenlerin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurmaları halinde gerekli araştırmaların ardından desteğin süratle sağlanacağını bildirdi.

Enver Demirel Etimesgut Belediyesi ihtiyaç sahipleri sosyal destek