ETÜDER'in üyelerinden deprem bölgesine 250 tır yardım

TAKİP ET

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz: - "Üyelerimiz depremin olduğu bölgelere Kızılay ve AFAD yönlendirmeleri ile 6 Şubat günü ve gecesi hiç zaman kaybetmeden ilk sevkiyatları yapmaya başladılar. Derneğimiz üyesi tüm kuruluşlar bu dönemde halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına seferber olmuş durumda"

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında üye firmaların bölgeye gönderdiği toplam yardım miktarının 250 tır olduğunu ve desteklerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Şahinöz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan yardımlara ilişkin açıklama yaptı.

Bölgede depremlerin açtığı yaraların sarılmaya çalışıldığını belirten Şahinöz, üye firmaların bölgeye gönderdiği toplam yardım miktarının 250 tır olduğunu ve desteklerin aralıksız devam edeceğini aktardı.

Şahinöz, şunları kaydetti:

"Yaşanan büyük afet nedeni ile üzüntümüzü tarif edebilmek imkansız. Bölgede yaşanan her acıyı, korkuyu ve üzüntüyü içimizde hissediyoruz. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan kritik zamanlarda gerek tüm STK'ler gerek iş dünyası gerek bireyler olarak elimizde olan tüm imkanları ihtiyaç sahipleri için seferber etmeye başladık. Üyelerimiz, depremin olduğu bölgelere Kızılay ve AFAD yönlendirmeleri ile 6 Şubat günü ve gecesi hiç zaman kaybetmeden ilk sevkiyatları yapmaya başladılar. Derneğimiz üyesi tüm kuruluşlar, bu dönemde halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına seferber olmuş durumda."

- Sahra mutfaklarına gıda desteği

ETÜDER üyelerinin bölgede kurulan sahra mutfaklarına gıda desteği de sağladığını aktaran Şahinöz, bölgede mobil mutfakların depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren hızlıca kurulmaya başlandığını, bugün itibarıyla farklı şehirlerde kurulu 20-25 mutfağın gıda, içecek ve hijyen ihtiyaçlarının paydaş STK'ler tarafından karşılanmaya devam ettiğini bildirdi.

Dernek üyelerinin bölgede kurulu olan mobil mutfaklara gıda tedarikini kesintisiz olarak sürdürürken, diğer yandan kurmuş oldukları mutfaklarda da afetzedelere sıcak yemek çıkarmaya devam ettiğini belirten Şahinöz, "Bunların dışında devlet kurumlarının yönlendirmeleri ile diğer STK'lar ile ihtiyaç sahiplerine çadır ve konteyner kurulumlarıyla ilgili barınma desteği sağlanması planlanmaktadır." ifadesini kullandı.

Şahinöz, birlik beraberlik ruhunun asla bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız büyük afetten sonra sektör olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazırız. Bölgenin ihtiyaçlarının hızlıca giderilmesi, en temel ihtiyaç olan gıdanın kesintisiz ve güvenilir bir biçimde sağlanması ve halkımızın bu zor koşulları en kısa sürede atlatabilmesi için kamu kurumlarıyla etkin iletişimimiz ve iş birliklerimiz sürüyor. Temel amacımız, deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine gerekli malzeme tedarikini tüm sağlık ve hijyen hassasiyetini göstererek üretim ve dağıtımı sürdürülebilir bir şekilde sağlamaktır."

DEPREM ETÜDER yardım