EYT düzenlemesinde yaş şartı olmayacak!

TAKİP ET

EYT SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 'EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır.  Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağız.'

Her yıl istihdamına 1 milyon kişi ekleyen bir ülke olarak dengeyi korumayı başarıyoruz. 2 milyon 200 bin vatandaşımız da emekliliğe kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı istenmeyecektir. Borçlanma işlemleri de zaten başlatıldı. Yeni düzenleme ile sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmak istemeyenler için ayrı bir düzenleme hazırlıyoruz.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak.

İşveren için kredi desteği yapılacak. Her vatandaşımızın emeğine ihtiyacımız var. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için düzenleme getiriyoruz. 

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.

eyt Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika son dakika son dakika haberleri gündem haber Recep Tayyip Erdoğan ssk Bağkur