Fas'ta düzenlenen Fas-Türkiye İş Forumu'na 26 Türk firması katıldı

TAKİP ET

Fas Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Daimi Komitesi Başkanı Ahmed Rami, Türkiye'nin Fas'a ihracatının yıllık yaklaşık 3 milyar dolar, ithalatının ise 700 milyon dolar civarında olduğunu söyledi

Fas'ta ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen Fas-Türkiye İş Forumu'na çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 26 Türk firması katıldı.

Fas Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ortaklığıyla Kazablanka kentinde Fas-Türkiye İş Forumu düzenledi.

Forum'da tekstil, hammadde, hazır giyim, mobilya, enerji, mermer, otomotiv, elektrik, yapı malzemesi, inşaat malzemesi, demir ve çelik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 26 Türk firmanın temsilcisi hazır bulundu.

Fas Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Daimi Komitesi Başkanı Ahmed Rami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Forum'un bir gün sürdüğünü ve iki ülke arasında daha önce varılan serbest ticaret anlaşmasını güçlendirmek için bir fırsat sunduğunu söyledi.

Rami, Türkiye'nin Fas'a ihracatının yıllık yaklaşık 30 milyar dirhem (yaklaşık 3 milyar dolar), Fas'ın Türkiye'ye ihracatının ise 7,1 milyar dirhem (yaklaşık 700 milyon dolar) değerinde olduğunu kaydetti.

Fas ve Türkiye arasında Nisan 2004'te imzalanan serbest ticaret anlaşması Haziran 2006'da yürürlüğe girdi. Fas'ın talebi üzerine 2020'de değişikliğe gidilen ve 2021'de yürürlüğe giren anlaşmada Fas'ın bir dizi Türk sanayi ürününe 5 yıl süreyle gümrük vergisi uygulamasına izin verildi.

Fas Fas-Türkiye İş Forumu Türkiye