Fas'ta, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi

TAKİP ET

Fas'ın başkenti Rabat'ın yanı sıra Tanca ve Kazablanka kentlerinde, İsrail saldırıları ve işgali altındaki...

Fas'ın başkenti Rabat'ın yanı sıra Tanca ve Kazablanka kentlerinde, İsrail saldırıları ve işgali altındaki Gazze Şeridi'ne destek gösterileri düzenlendi.

Başkent Rabat'ta toplanan çok sayıda gösterici, Gazze halkıyla dayanışma ve özellikle de Gazze Şeridi'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon insanın sığındığı Refah kentine olabilecek İsrail saldırılarına tepki gösterdi.

İsrail ordusunun Refah kentine karadan girmesiyle büyük katliamların olabileceğini dillendiren göstericiler, Batı dünyasının Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılar karşısındaki sessizliğini kınadı.

Tanca ve Kazablanka kentlerinde de toplanan Faslılar, İsrail ordusunun 4 aydan fazla süredir Gazze'yi bombalamasını protesto ederek, İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması talebinde bulundu.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 28 bin 858 Filistinli öldürüldü, 68 bin 677 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Fas Gazze Şeridi İsrail saldırıları