Fas'tan "Afrika'daki göç akışının yönetimini iyileştirme" çağrısı

TAKİP ET

Fas, bölgesel ekonomik topluluklar aracılığıyla Afrika'daki göç akışının yönetimini iyileştirme ve Afrika...

Fas, bölgesel ekonomik topluluklar aracılığıyla Afrika'daki göç akışının yönetimini iyileştirme ve Afrika kıtasının kalkınmasına yönelik yatırımları artırma çağrısında bulundu.

Fas Dışişleri Bakanlığından "Rabat Deklarasyonu Sempozyumu" sonrası yapılan yazılı açıklamada, göç dalgalarının engellenmesi için daha fazla iş fırsatı sağlayan program ve projelerin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, göç akışı yönetiminin iyileştirilmesi ve Afrika kıtasının kalkınması için bölgeye yatırımların artırılması çağrısında bulunuldu.

Fas'ta düzenlenen Rabat Deklarasyonu Sempozyumu'nda, 29 Ekim - 2 Kasım 2024 tarihlerinde Togo'nun başkenti Lome'de düzenlenecek Dokuzuncu Afrika Konferansı'na hazırlık çerçevesinde "Birleşik Afrika eyleminin yenilenmesi, kaynak seferberliği ve işe yönelik niteliklerin yeniden keşfedilmesi" konuları ele alındı.

Her yıl binlerce düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya ulaşmak için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Fas, Avrupa kıyılarına yakın coğrafi konumu nedeniyle düzensiz göçmenlerin yoğun geçiş noktası olarak kullandığı bölgeler arasında yer alıyor.

Afrika Fas göç