Fas ve Libya Adalet Bakanları ikili ilişkilerin geliştirilmesini görüştü

TAKİP ET

Fas Adalet Bakanı Abdullatif Vehbi, Libya Adalet Bakanı Halime İbrahim'le ikili ilişkilerin geliştirilmesinin...

Fas Adalet Bakanı Abdullatif Vehbi, Libya Adalet Bakanı Halime İbrahim'le ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yollarını ele aldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'ı ziyaret eden Libya Adalet Bakanı İbrahim, Fas Adalet Bakanı Vehbi ile başkent Rabat'ta bir araya geldi.

Bakanların, görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yollarını ele aldığı kaydedildi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Faslı Bakan Vehbi, Arap dünyasının, stratejik konumu itibarıyla Libya'ya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, ülkesinin Libya'nın birlik, beraberlik, güvenlik ve istikrarıyla ülkede tüm tarafların kabul edeceği ortak bir çözüm bulunmasına bağlılığını vurguladı.

Vehbi, Libya'nın istikrara kavuşması, güçlü bir devlet olma yolunda ilerlemesi ve Arap dünyasının inşasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Libya Adalet Bakanı İbrahim de iki ülke arasında eğitim ve tecrübe paylaşımının olacağını, anlaşma ve mutabakat zaptlarının aktifleştirileceğini kaydetti.

İbrahim, Libya'nın iç çekişmelerin, kaosların ve müdahalelerin içinden geçtiğini hatırlatarak, "Şu an doğru bir yolda ilerliyoruz. Libya'da toprak bütünlüğü, adalet, uzlaşı, insan hakları ve istikrarın geri gelmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fas görüşme Libya