Filipinler, Japonya ile savunma alanındaki ilişkileri güçlendirmek istiyor

TAKİP ET

Filipinler Silahlı Kuvvetleri (AFP), Japonya ile güvenlik ve savunma alanlarında daha güçlü ilişki kurmak...

Filipinler Silahlı Kuvvetleri (AFP), Japonya ile güvenlik ve savunma alanlarında daha güçlü ilişki kurmak istediklerini bildirdi.

Filipinler Haber Ajansının haberine göre, AFP Genelkurmay Başkanı Andres Centino, ülkesine resmi ziyaret gerçekleştiren Japonya Savunma Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Tedarik Teknoloji ve Lojistik Ajansının (ATLA) Başkanı Tsuçimoto Hideki ile görüştü.

Centino, Filipinler'in Quezon City şehrinde bulunan AFP Genel Merkezi'ndeki görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin modernize edilmesine sunduğu katkıdan dolayı Japonya'ya teşekkür etti.

Filipinler Hava Kuvvetleri (PAF) bünyesindeki "Huey" askeri helikopterlerinin modernizasyonu ve 3 radar sistemi verilmesinin yanı sıra 5 "TC-90" hava aracının donanmaya sağlanması konusunda Japonya'nın desteklerine atıfta bulunan Centino, Tokyo hükümetiyle güvenlik ve savunma ilişkilerini arttırmak istediklerini vurguladı.

Tsuçimoto da ülkesinin yeni savunma ve güvenlik politikaları çerçevesinde Filipinler ile ilişkileri güçlendirme temennisinde bulundu.

ATLA Filipinler Filipinler Silahlı Kuvvetleri Japonya