Filistin'de, Fas-Fransa yarı final karşılaşması yoğun ilgiyle izlendi

TAKİP ET

Karşılaşmayı işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nden takip eden Filistinlilere göre, "Atlas'ın Aslanları" mağlubiyete rağmen Arap dünyasını gururlandırdı

Filistinliler, Katar'da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fas ve Fransa arasındaki yarı final mücadelesini ilgiyle takip etti.

Filistinliler, Dünya Kupası tarihinde ilk defa yarı finale çıkmayı başaran Arap ve Afrika ülkesi Fas için sabah saatlerinden itibaren evlerini, dükkanlarını, arabalarını Fas bayraklarıyla süsledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Fas Milli Takımı sembollerini taşıyan Filistinlilerin yoğunluğu dikkati çekti.

Maç saatinin başlamasının ardından Filistinliler, karşılaşmayı gerek meydanlara kurulan dev ekranlardan gerekse kafe ve restoranlardaki televizyonlardan adete nefeslerini tutarak izledi.

Fransa'ya finali getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ve 79. dakikada Kolo Muani'nin kaydetmesinin ardından sevinç ve coşku, yerini "hüzün ve gurura" bıraktı.

- "Atlas’ın Aslanları"nın turnuva başarısı Filistinliler için “gurur” oldu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah'taki kent meydanına kurulan ekranda maçı izlemeye gelen 28 yaşındaki Filistinli Kerim Hamaise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fas'ın finale ulaşmasını ümit ettiklerini ancak "Arap halkı olarak Fas'ın elde ettiği bu başarıdan da gurur duyduğunu" söyledi.

Fas Milli Takımının bugüne kadarki galibiyetlerde Filistin bayrağıyla kutlama yapmasının "gönüllerinde yer ettiğini" dile getiren Hamaise, Filistin halkının Fas'a desteğinin arkasında bunun da yattığını belirtti.

Filistinli 21 yaşındaki Muhammed Avved de bugünkü mücadeleyi kaybetmesine rağmen yarı finale ulaşmasından ötürü Fas ile gurur duyduklarını belirterek, Fas ve Filistin bayraklarının bir olduğunu söyledi.

Filistinli genç, Fas'ın cumartesi günü Hırvatistan’la oynayacağı mücadeleden "İnşallah galip çıkarak dünya üçüncülüğü elde etmesini istediğini" ifade etti.

- Doğu Kudüs'teki Filistinlilerden Fas’a destek

Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’te de Fas’a desteklerini gösterdi.

Doğu Kudüs'te, maç öncesinde sokaklarda Fas bayrakları ile tezahüratta bulunan Filistinlilere araçlar da korna çalarak eşlik etti.

Bölgede kafe ve kamusal alanlarında maçı izleyen Filistinliler, yarı final yenilgisine rağmen turnuvadaki başarısından ötürü “Atlas’ın Aslanları”nı meşaleler yakarak övgü dolu tezahüratlarla uğurladı.

- İsrail güçlerinden Filistinlilerin destek gösterisine müdahale

Öte yandan İsrail güçleri bir grup Filistinli taraftarın destek gösterisine müdahale etti.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan spor tesisi Kudüs’ün Çocuklarını basan İsrail polisi, buradaki gençlerin elindeki Filistin ve Fas bayraklarına el koydu.

Fas Milli Takımı, Dünya Kupası üçüncülük mücadelesi için cumartesi Hırvatistan ile sahaya çakacak.

2022 FIFA Dünya Kupası FILISTIN israil