Filistin'de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yeni bir bağış kampanyası

TAKİP ET

Filistin'de, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yeni bir...

Filistin'de, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yeni bir bağış kampanyası başlatıldı.

Kampanya, işgal atındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil Valiliği ile El Halil Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile yürütülüyor.

El Halil Ticaret Odası Başkanı Abdu İdris, düzenlediği basın toplantısında, bugünden itibaren nakdi insani yardım almaya başladıklarını duyurdu.

Kampanyanın Filistinlilerin çektiği acılar ve yükler gölgesinde Suriye ve Türkiye'deki halka maddi değerinden çok insani bir mesaj taşıdığını aktaran İdris, kampanyanın herhangi bir süresi olmadığını, toplanan yardımların ulaştırılması için de Türkiye ve Suriye'deki ilgili makamlarla bir heyetin iletişime geçeceğini kaydetti.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem el-Bekri, 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan camilerde cuma namazı sonrası Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için toplanan yardımın yaklaşık 1 milyon dolara ulaştığını belirtmişti.

Bekri, 9 Şubat'ta da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye'nin talimatları doğrultusunda "Acılarını Dindirin" adlı bir yardım kampanyası başlatıldığını açıklamıştı.

Bağış kampanyası Filistin suriye Türkiye