Filistin'den İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürmesine tepki

TAKİP ET

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye: - "Filistin halkına korku ve yenilgi aşılamak için her sabah ciğerlerimizden bir parça koparan cani işgale yazıklar olsun. İsrail, bu eylemlerle ancak öfke ve direnişimizi artırır" - İsrail'in öldürdüğü Filistinliler toprağa verildi

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 Filistinliyi öldürmesini kınadı.

Iştiyye yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerince Cenin kentinin Cebe beldesi girişinde 2 Filistinlinin araçlarında öldürülmesine tepki gösterdi.

Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması çağrısında bulunan Iştiyye, "Filistin halkına korku ve yenilgi aşılamak için her sabah ciğerlerimizden bir parça koparan cani işgale yazıklar olsun. İsrail, bu eylemlerle ancak öfke ve direnişimizi artırır." ifadesini kullandı.

"İsrail'in aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetinin" tüm bu cinayetlerin sorumlusu olduğunu belirten Iştiyye, uluslararası toplumdan bu ihlaller karşısında net bir duruş sergilemesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da "Bu yıl başından itibaren 3'ü çocuk 12 Filistinlinin şehit edilmesinin tüm sorumluluğu İsrail'e aittir." denildi.

"İşgal güçlerinin, siyasi ve askeri düzeyden gelen talimatlar doğrultusunda cinayetler işlediğine" işaret edilen açıklamada, uluslararası toplum ve ABD yönetiminden, İsrail'in "kanlı tırmanışına" son vermek için gerçek anlamda bir baskı yapması istendi.

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki basın ofisinden yapılan açıklamada da öldürülen Filistinlilerin harekete mensup olduğu ifade edilerek başsağlığı dilendi.

Filistinlilerin, korkakça bir suikastle yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, Filistin halkına ve kutsallara yönelik suçların cezasız kalmayacağı vurgulandı.

- İsrail'in öldürdüğü Filistinliler toprağa verildi

İsrail güçleri tarafından öldürülen İzzeddin Hamamira (24) ve Emced Adnan Haliliye (23) adlı Filistinliler, Cenin'in Cebe beldesinde toprağa verildi.

İsrail askerlerinin 2 Ocak'ta Cenin kentine yaptığı baskında yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 19 yaşındaki Yezin Samir el-Caberi de El-Yamun beldesinde defnedildi.

İsrail askerleri, Hamamira ve Haliliye'yi işe gitmek üzereyken Cenin kentinin Cebe beldesi girişinde araçlarında öldürülmüştü.

İsrail askerlerinin Filistinlilerin aracına ateş açma nedenine ilişkin detay verilmemişti.

Filistin israil