Filistin'den İsrail'in 4 kişiyi öldürdüğü Cenin baskınına kınama

TAKİP ET

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye: - "Katiller cezasız kaldıkları müddetçe suçları son bulmayacak. Halkımızla birlikte bu saldırılara göğüs gereceğiz" - Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de saldırıyı kınadı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ve bazı Filistinli gruplar, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 4 Filistinliyi öldürdüğü baskına tepki gösterdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Iştiyye, uluslararası toplumun sessizliği ve takındığı çifte standartlı tutumun, İsrail'i suç ve ihlalleri sürdürme konusunda teşvik ettiğini söyledi.

Cenin baskınını kınayan Iştiyye, "Katiller cezasız kaldıkları müddetçe suçları son bulmayacak. Halkımızla birlikte bu saldırılara göğüs gereceğiz." diye konuştu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına karşı girdiği her savaştan mağlup çıkacağı ve gelecek günlerde daha fazla direnişe tanık olunacağı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in bölgeye girmeye çalıştığı ancak gösterilen direniş karşısında şaşırdığı ifade edildi.

İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada da, Cenin'e düzenlenen saldırı "korkunç bir suç" olarak nitelendi. Açıklamada, akıtılan kanların zafer getireceği belirtildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de yaptığı açıklamayla saldırıya tepki göstererek, halkın direnişten başka seçeneği olmadığını kaydetti.

- İsrail'den yıllar sonra Batı Şeria'da ilk hava harekatı

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine sabahın erken saatlerinde onlarca zırhlı askeri araçla düzenlediği baskında biri çocuk 4 Filistinliyi öldürmüş, 42 Filistinliyi de yaralamıştı.

İsrail güçleri, baskına tepki gösteren bölge sakini Filistinli gençlere gerçek mermi, gaz ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

İsrail'in saldırısına karşılık veren Filistinli direnişçilerin hedef aldığı 7 İsrail askeri de yaralanmıştı.

Cenin kentine düzenlediği bu saldırıda yıllar sonra ilk kez "Apache" helikopter kullanan İsrail güçleri, Batı Şeria'da 20 yılı aşkın süre sonra ilk kez hava harekatına başvurdu.

Filistin israil