Filistin, depremzedelere yardım için Türkiye'ye 35 kişilik uzman ekip gönderiyor

TAKİP ET

Filistin Dışişleri Bakanı Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Büyükelçi İmad Zuheyri: - "Dostlar böyle zor zamanlarda belli olur"

ENES CANLI - Filistin Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Büyükelçi İmad Zuheyri, Filistin'in Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar görenlere acil müdahale ve kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye'ye 35 kişilik uzman ekip göndereceğini söyledi.

Filistinli Bakan Yardımcısı Zuheyri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin ve Türk halkının "aynı ailenin fertleri gibi olduğunu" dile getirdi.

Türkiye'nin her zaman Filistin halkının davasının yanında yer aldığını, Filistin'in de deprem felaketi karşısında Türk halkına yardım için elinden geleni yapmaya çalışmasının "çok doğal" olduğunu belirten Zuheyri, "Dostlar böyle zor zamanlarda belli olur." dedi.

Filistinli yetkili, daha önce Endonezya, Latin Amerika, Pakistan gibi bölgelerdeki doğal felaketlerde görev alan Filistin Acil Müdahale ve Kurtarma Ekibi'nin Türkiye'ye hareket edeceğini aktardı.

Zuheyri, "Filistin'den Türkiye'ye gidecek 35 kişilik heyette, arama-kurtarmada yetkin sivil savunma personeli, Sağlık Bakanlığından travma ve acil sağlık hizmetlerinde uzman sağlık personeli, barınma ve travma sonrası psikolojik destek için kişiler yer alıyor." diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'den "gerekli tüm yardımın sağlanması için hiçbir çabadan kaçınılmaması" yönünde talimat aldıklarını vurgulayan Zuheyri, Filistin'in işgal altındaki durumu nedeniyle havalimanı bulunmadığını, bu nedenle büyük ekipmanları taşımakta lojistik sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Filistinli Bakan Yardımcısı, yanlarında götürecekleri yardım kitlerinin dışında büyük ekipmanların Ürdün veya Türkiye'de temin edilmesi için alternatif çözümler üzerinde çalıştıklarını, ekibin en geç 48 saat içinde sahaya ulaşmasını planladıklarını ifade etti.










Filistin İmad Zuheyri