Filistin Devlet Başkanlığı: İsrail'in halkımıza yönelik cinayetleri topyekûn savaştır

TAKİP ET

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne: - "Gerçekleşen olaylar, Filistin sorununun uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesinin ve Filistin halkına özgürlük ve bağımsızlık hakkının verilmesinin, bölgedeki krizleri çözmenin gerçek anahtarı olduğunu kanıtladı"

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail güçlerinin Filistin halkına yönelik her gün işlediği cinayetleri ve son olarak bugün Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği katliamı "topyekûn bir savaş ve her şeyin yok edilmesi" olarak değerlendirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail askerlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sözcü Ebu Rudeyne, açıklamasında, "İsrail işgal güçlerinin her gün halkımıza karşı gerçekleştirdiği ve sonuncusu bugün Cenin Mülteci Kampı'nda meydana gelen katliamlar, topyekûn bir savaş ve her şeyin yok edilmesidir." ifadesini kullandı.

Olaylardaki tırmanıştan İsrail hükümetini sorumlu tutan Ebu Rudeyne, bu tehlikeli tırmanışın, istikrarı yeniden sağlamaya yönelik tüm çabaları yok edeceği uyarısında bulundu.

ABD yönetimini derhal harekete geçmeye ve "işlediği suçlarını ve sürdürdüğü saldırılarını durdurması için" İsrail hükümetine etkili baskı yapmaya çağıran Ebu Rudeyne, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gerçekleşen olaylar, Filistin sorununun uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesinin ve Filistin halkına özgürlük ve bağımsızlık hakkının verilmesinin, bölgedeki krizleri çözmenin gerçek anahtarı olduğunu kanıtladı."

İsrail askerlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na bugün düzenlediği baskında 6 Filistinli öldürülmüş, 9 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu yıl başından itibaren aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı toplam 74 Filistinli öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.


baskın Cenin mülteci kampı Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne İsrail güçleri