Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerindeki Filistinli idari tutuklu sayısı 914'e ulaştı

TAKİP ET

İdari tutuklu sayısının 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 100 arttığı belirtildi

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail hapishanelerindeki Filistinli idari tutuklu sayısının 914'e ulaştığını ve bunun 2003'ten bu yana en yüksek sayı olduğunu açıkladı.

Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail cezaevlerindeki İdari Tutuklular Komitesi'nin, önümüzdeki iki ay boyunca idari gözaltı uygulamasına karşı koymak için Filistinli gruplar arası stratejik bir adıma hazırlandığını duyurduğu aktarıldı.

Geçen yıla göre idari tutuklu sayısının yaklaşık yüzde 100 arttığı kaydedilen açıklamada, 1 yıl önce 483 olan idari tutuklu sayısının günümüz itibarıyla 914'e yükseldiğine işaret edildi.

- İsrail'in "idari tutukluluk" uygulaması

"İdari tutukluluk" uygulaması, İsrail’in, işgal ettiği topraklardaki Filistinlileri, hiçbir suçlama yöneltilmeksizin tutuklaması anlamına geliyor.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor.

Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor.

914 idari tutuklu Filistin Esirler Cemiyeti İsrail hapishaneleri