Filistin Kızılayı: Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaralanan 48 kişiye müdahale ettik

TAKİP ET

Filistin Kızılayı, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaralanan 48 Filistinliye müdahale edildiğini...

Filistin Kızılayı, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaralanan 48 Filistinliye müdahale edildiğini açıkladı.

Filistin Kızılayından işgal altındaki Batı Şeria'da yaralananlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bugün İsrail askerlerinin müdahalesiyle yaralanan 48 kişiye müdahale edildiği, 76 kişinin de İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada olayların başlangıcından bu yana Filistin Kızılayı sağlık görevlileri tarafından Batı Şeria'da müdahale edilen kişi sayısının 764'e ulaştığı belirtildi.

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

batı şeria Filistin israil