Filistinli gruplardan İsrail güçlerinin 3 kişiyi öldürdüğü Cenin baskınına tepki

TAKİP ET

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım: - "Cenin'deki suçun tüm sorumluluğu işgalci İsrail'e ait" - İslami Cihad Hareketi: - "Direniş, bu suça, düşmanı ve hükümetini caydırıcı, şehit kanlarının intikamını alacak şekilde cevap verecektir"

Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamada, "Cenin'deki suçun tüm sorumluluğunun işgalci İsrail'e ait olduğunu" belirtti.

Kasım, "İşgalciler mücadeleyi sonlandıramıyor ve bu yüzden isyancı gençlere karşı katliamlara başvuruyor. Bu mücadele, halk hedeflerine ulaşana kadar sona ermeyecek." ifadelerini kullandı.

"İsrail'in işlediği bu suçların direnişi durduramayacağı" vurgusu yapan Kasım, "şehitlerin kanının boşa gitmeyeceğini" kaydetti.

- Öldürülen 3 Filistinli İslami Cihad Hareketi mensubu

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Silmi de "şehitlerin sayısındaki yükselişin, sadece halkın direnişini artıracağını" ifade etti.

Silmi, "Cenin'de gerçekleştirdiği iğrenç suikast suçundan tamamen işgali sorumlu tutuyoruz. Bu düşmanla hesap kapanmayacak ve devam eden saldırıları, halkımızı savunma görevimizi yerine getirmemizi gerektiriyor." dedi.

İslami Cihad Hareketi yaptığı başka bir açıklamada, hayatını kaybeden Filistinlilerin kendi üyeleri olduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Direniş, bu suça, düşmanı ve hükümetini caydırıcı, şehit kanlarının intikamını alacak şekilde cevap verecektir." denildi.

- "Düşmana işlediği suçların bedeli ödetilecek"

FHKC, "Bu katliam dikkatlerden kaçmayacak ve halk hareketleri düşmana işlediği suçların bedelini ödetecektir." açıklamasında bulundu.

FDHKC'den yapılan açıklamada ise, "Üç gencin öldürülmesine, işgalcilerin Cenin, Cenin Mülteci Kampı, Nablus ve diğer yerlerdeki katliamlarına yanıt, direnişle, işgalle çatışmayı ve yüzleşmeyi sürdürerek olur." ifadelerine yer verdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail askerleri, Cenin kentine bağlı Caba beldesine baskın düzenlemişti.

Çatılara keskin nişancıların yerleştirildiği baskında İsrail güçleri, Caba beldesi yakınlarındaki El-Favvara bölgesinde içinde üç gencin bulunduğu araca ateş açmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail askerlerinin Caba beldesi yakınlarında açtığı ateş sonucu 20'li yaşlardaki 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Baskında ayrıca evi kuşatılan bir Filistinli gözaltına alındı. İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşanmıştı.

Öte yandan Cenin'in yakınlarındaki El-Yamun beldesinde de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli başından yaralanmıştı.

Cenin gazze