Filistinli gruplardan Mescid-i Aksa'da nöbet tutulması çağrısı

TAKİP ET

Filistinli gruplar, İsrail güçlerinin saldırılarına yanıt olarak Mescid-i Aksa'da nöbet tutulması çağrısında...

Filistinli gruplar, İsrail güçlerinin saldırılarına yanıt olarak Mescid-i Aksa'da nöbet tutulması çağrısında bulundu.

Filistinli gruplardan, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürmesinin ardından tepki açıklamaları geldi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilere, "Mescid-i Aksa'da nöbete devam etme, itikaf yapma ve İsrail'in sürekli saldırısına karşı mabedi savunma" çağrısında bulunuldu.

Filistinlilerin Eriha ve Akabe Cebr Mülteci Kampı'ndaki direnişinden övgüyle söz edilen açıklamada, Mescid-i Aksa'nın savunmasında safların genişlediği belirtildi.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan açıklamada, Filistinlilerin direnişinden övgüyle söz edilerek, "İsrail saldırıları halkımızın özgürlük yolunda ilerlemesini baltalayamayacak." ifadelerine yer verildi.

- İsrail, işlediği suçlarla Filistin halkının iradesini kıramayacak

Filistin Ahrar Hareketi'nden yapılan açıklamada, "Eriha'da Filistinli bir çocuğun öldürülmesinin İsrail'in işlediği suçların çirkinliğinin kanıtı olduğu ve işgalci İsrail'in bu suçlarla Filistin halkının iradesini kıramayacağı" vurgulandı.

Filistin Halk Direniş Komiteleri de akan Filistinli kanının boşa gitmeyeceğini belirterek, direnişin tırmandırılması ve işlediği suçların bedelinin İsrail'e ödetilmesi çağrısı yaptı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentindeki Akabe Cebr Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında, 15 yaşında bir Filistinliyi öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamıştı.

Filistinli gruplar israil Mescid-i Aksa