Filistinli yetkili Şeyh ve ABD temsilcisi Amr, "siyasi gelişmeleri" görüştü

TAKİP ET

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, ABD'nin İsrail-Filistin Özel...

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, ABD'nin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr ile siyasi gelişmeleri görüştü.

FKÖ Yürütme Komitesi Genel Sekreterinin Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şeyh ile ABD yönetiminin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Amr, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

Şeyh, Amr ve beraberindeki heyetle ikili ilişkileri, siyasi gelişmeleri ve özellikle yeni İsrail hükümetinin göreve başlamasından sonra bölgedeki gelişmeleri görüştüklerini belirtti.

Uluslararası meşruiyete uygun olarak iki devletli çözüm seçeneğini koruyan bir siyasi ufka ihtiyaç olduğunu kaydeden Şeyh, İsrail'in bu çözüm seçeneğini yok eden, güvenlik ve istikrarı etkileyen karmaşık bir atmosfer oluşturan, Filistin halkına yönelik tüm tek taraflı önlemleri ve saldırıları durdurması gerektiğini vurguladı.

- İki devletli çözüm

İspanya'nın başkenti Madrid'de 1991 yılında düzenlenen Orta Doğu Konferansı'yla başlayan "Orta Doğu Barış Süreci", Arap ülkelerinin "barışa karşı toprak" sloganıyla dillendirdiği iki devletli çözüm üzerine kuruldu.

Söz konusu çözüm ise İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Filistin topraklarının yanı sıra Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'ni de içine alacak bir bağımsız Filistin devletinin kurulmasını kapsıyor.

Filistin-İsrail barış müzakereleri, İsrail'in eski tutukluları serbest bırakmayı ve işgalci yerleşimleri durdurmayı reddetmesi de dahil çeşitli nedenlerle Nisan 2014'ten bu yana askıya alındı.

Filistinliler İsrail'in iki devletli çözüm seçeneğini yok etmeye çalıştığını belirterek, Tel Aviv'in reddi üzerine, işgali sona erdirmek ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurmak için uluslararası bir barış konferansı çağrısında bulunuyor.


Filistin israil