Filistinliler, İsrail'in alıkoyduğu cenazelerin ailelerine teslim edilmesi talebiyle gösteri düzenledi

TAKİP ET

İşgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirilen gösteriye, şehit aileleri ile çok sayıda Filistinli ve insan hakları kuruluşlarının temsilcileri katıldı

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail'in elindeki Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için gösteri düzenlendi.

Filistin Şehit Cenazelerini Geri Alma Komisyonu'nun çağrısı üzerine gerçekleştirilen gösteriye, şehit aileleri ve onlarla dayanışmak için toplanan halkın yanı sıra Filistinli insan hakları kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cenazeleri İsrail tarafından alıkonulanların fotoğrafları ile "Çocuklarımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan kalabalık şehirde yürüyüş yaptı.

Gösteride yapılan basın açıklamasında, "İsrail'in, naaşları alıkoyarak ya da Rakamlar Mezarlığı'na gömerek Filistinli ailelere eziyete devam ettiği" belirtildi.

İsrail'in cesetleri alıkoyma politikasına geri döndüğüne vurgu yapılan açıklamada, alıkonulan toplam cenaze sayısının 118'e ulaştığı kaydedildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, 2019'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının "esir takasında pazarlık konusu yapmak için sürdürülmesi" yönünde karar vermişti.

Hamas'ın 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 İsrailliyi elinde tuttuğunu savunan İsrail, ailesine teslim etmediği Filistinlilerin naaşını "Rakamlar Mezarlığı" adı verilen ve üzerinde isimler yerine yalnızca rakamların bulunduğu mezarlara defnediyor.

batı şeria Filistin israil Ramallah