Filistinliler, Türkiye ile dayanışma için Kudüs Başkonsolosluğuna akın etti

TAKİP ET

Filistinli iş adamı İmad Muna: - "Türkiye'de meydana gelen depremler Filistin halkını, özellikle de Kudüs'teki toplumu derinden sarstı" - Kudüslü doktor Süleyman Gavşe: - "Bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olmamız çok doğal. Depremde şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Filistinliler, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Türk Başkonsolosluğuna akın etti.

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu, bu sabah itibarıyla taziyeleri kabul etmeye başladı.

Gün boyunca Başkonsolosluğa akın eden yüzlerce Filistinli, depremlerde yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Türk Başkonsolosluğunu ziyaret eden Filistinli iş adamı İmad Muna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de meydana gelen depremler Filistin halkını, özellikle de Kudüs'teki toplumu derinden sarstı." dedi.

"Türk hükümeti ve halkıyla güçlü bağlarımız var." diyen Muna, Kudüs toplumundaki akademisyenler, iş adamları ve halk olarak Türk Başkonsolosluğuna yaptıkları bu ziyaretlerle "kardeş Türk halkıyla dayanışma" görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Kudüslülerin taziye için Türk Başkonsolosluğuna akın ettiğini vurgulayan Muna, Türkiye'de deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına Filistinli ekibin de katkı verdiğini hatırlattı.

- "Bizler ve Türkiye tek vücut gibiyiz"

Kudüslü doktor Süleyman Gavşe, "Bizler ve Türkiye tek vücut gibiyiz, ortak bir geçmişimiz var." dedi.

Türkiye'nin Filistin'de özellikle de Kudüs toplumunda kültürel, politik, ekonomik ve sosyal alanlarda gösterdiği varlığın unutulmayacağının altını çizen Gavşe, "Bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olmamız çok doğal. Depremde şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksek İslam Heyeti yetkilileri de Türk Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulunanlar arasında yer aldı.

Yüksek İslam Heyeti üyesi Azzam el-Heşlemun, "Bizler Kudüs'te çok büyük bir üzüntüyle yıkıcı depremin haberini aldık." dedi.

Filistinlilerin yanı sıra Kudüs'teki yabancı diplomatlar da Türk Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulundu.

DEPREM Kudüs Türkiye