Fincan ve Tespihleri ile Türkiye gündemine oturan Kayseri OSB'ye Vekil Ersoy sahip çıktı!

TAKİP ET

30 Bin liralık fincan takımları ve tespihleri ile Türkiye gündemine oturan Kayseri OSB'ye, MHP Kayseri Milletvekili Ersoy sahip çıktı.

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'a ait bir fabrikanın kurşunlanması olayı ile ilgili "Kimlerin yaptığını biliyoruz!" diyen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri OSB'ye yine sahip çıktı. Hatırlatma: Fabrika kurşunlaması olayının işlerine son verilen aynı fabrikada çalışan, fabrika işçisi 2 kişi tarafından yapıldığı iddia edilmişti.

Yerel bir televizyon kanalında konuşan Ersoy, ''Kayseri OSB'de Neler Oluyor?'' sorusuna:  "549 Milyon TL Yatırımdan kimse bahsetmiyor, beğenirsiniz beğenmezsiniz "Dubai" projesinden kimse bahsetmiyor, Osmanlı odasından bahsediliyor, Tespihden bahsediliyor, telefondan bahsediliyor, Sanayicinin ufkunu bunlar açmaz. Zaten Müfettiş Raporlarında bir şey yazılıysa Devletimiz gereğini yapması gerekiyorsa hukuken yapar. Ama onun dışında ben geçen günde söyledim, yine söylüyorum, muhalefetteki arkadaşlar şunu yapmalı. Bunlar müfettiş raporunda çıkmış varsa bir sıkıntısı zaten   OSB’nin yönetimi orada bununla alakalı ne yapmaları gerekiyorsa yaparlar. Çekmeleri gereken maddi bir ceza varsa, manevi bir ceza varsa çekerler.  Ama muhalefetteki arkadaşların ortaya bir vizyon koyması gerekiyor, ortaya bir proje koyması gerekiyor, Sanayiciyle alakalı büyük projeleri konuşmaları gerekiyor, yoksa biz oturalım sabaha kadar 300 bin liralık Tespihi, 500 bin liralık Tespihi tam rakam hatırlamadığım için söylüyorum, nereye dağıttı? Ne oldu?

O zaman oturalım burada tüm belediyeler, tüm odalar, Ticaret odasının, Sanayi odasının, Ticaret Borsasının, temsili ağırlama giderlerini burada konuşalım, sabahlara kadar konuşalım. Yani ben şunu söylemek istiyorum, yapılan iş doğrudur, yanlıştır demiyorum. Ortada bir yanlış varsa evet Devletin Müfettişleri gelmiş 8 ay burada kalmışlar, ama bakın bu iş şuraya doğru gidiyor çok tehlikeli, Sanayicinin ortaya koymuş olduğu 1 Mart 2019 tarihinde, tarihlerde de çok yanılmam OSB’nin Tahir başkanın 3. Kez başkan seçildiği seçimde, Sanayicinin ortaya koymuş olduğu bir irade var, bu iradeye herkes saygı göstermeli. Bakın, Tahir Başkanı seversiniz, sevmezsiniz ama Sanayicinin ortaya koymuş olduğu iradeye saygı göstermelisiniz.

Saygı göstermezseniz eğer biz burada seçimle gelen bir başkanı, Kayyum atattırmak kaydıyla o koltuktan kaldırtalım, Ailesiyle alakalı kendisini sıkıntıya sokalım, Ailesiyle alakalı dediğimde çoluğu var, çocuğu var, Annesi var, Babası var, Televizyonda görüyor, dediniz ya yaygın basında, Ulusal basında çıktı bunlar diye, bu konuları gündeme getirelim, insanların psikolojilerini bozalım onlarda başka bir şeyleri konuşmaya  başlasınlar derseniz, Kayseri'miz kazanmaz kaybeder. Kayseri'mizin itibarını kaybettirmeyin, Kayseri'mizi bu konularla Ulusal basında Meşgul etmeyelim, bu doğru değil yazıktır günahtır. Varsa bir hesabınız çıkartın tüm notlarınızı, bilgileriyle belgeleriyle seçim salonuna getirin, ekibinizle birlikte çalışmalarınızı yapın gidin kapı kapı anlatın, biz adayız bunlarda ekibimiz, bir yola çıktık, bakın seçim ne zaman? 2023’ün 1 Mart’ında normal şartlarda 4 Yıl var, ama Kayseri’mize itibar kaybettirirsek, bu olmaz. İfadelerini kullandı.

kayseri kayseri mhp milletvekili baki ersoy kayseri osb tespih fincan tahir nursaçan