Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, NATO'nun Napoli'deki kuvvet komutanlığını ziyaret etti

TAKİP ET

NATO'ya en son üye olan ülkelerden Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İttifak'ın Napoli'deki...

NATO'ya en son üye olan ülkelerden Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İttifak'ın Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığını (JFC Napoli) ziyaret etti.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya'ya resmi ziyarette bulunan Niinistö ayrıca, Napoli kentine geçerek burada NATO'nun Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret edip, JFC Napoli Komutan Amiral Stuart Munsch'tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Niinistö, "Bugün, JFC Napoli'yi ziyaret etmek ve operasyonları hakkında daha fazla bilgi almaktan büyük memnuniyet duyuyorum. NATO'nun 360 derecelik yaklaşımı tüm İttifakın güvenliği için temeldir." değerlendirmesinde bulundu.

Amiral Munsch da "Yeni müttefikimizin cumhurbaşkanını Napoli'de ağırlamak bizim için bir onurdu. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da NATO'nun 360 derecelik genel bakışını ele alma fırsatını buldu. Finlandiya, önemli bir müttefiktir ve JFC Napoli tarafından denetlenen çok sayıda misyona özellikle de Kosova Gücü ve NATO Irak Misyonuna da katılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna savaşını başlattığı 24 Şubat 2022'den sonra askeri tarafsızlık politikasından vazgeçerek NATO'ya katılma kararı alan Finlandiya, hakkındaki onay sürecinin Mart 2023'te tamamlanmasını takiben Nisan'da NATO'nun 31. üye ülkesi olmuştu.

 Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö finlandiya İtalya NATO NATO Napoli Müşterek Kuvvet Komutanlığı (JFC Napoli)