FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol Şampiyonası sona erdi

TAKİP ET

İstanbul'da düzenlenen organizasyonu erkeklerde Brezilya'nın UNIP, kadınlarda ise Tayvan'dan CCU takımı şampiyon tamamladı

İSTANBUL Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından İstanbul'da düzenlenen FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol Şampiyonası sona erdi.

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 24 takımın mücadele ettiği organizasyon, üçüncülük ve final müsabakalarıyla tamamlandı.

Erkeklerde Avustralya'dan Macquarie Üniversitesini (MU) 20-10 yenen Brezilya'nın Paulista Üniversitesi (UNIP) şampiyon oldu. Üçüncülük mücadelesinde Meksika'nın Monterrey Teknoloji ve Yüksek Öğrenim Enstitüsü (ITESM) takımı, Arjantin temsilcisi La Matanza Ulusal Üniversitesini (UNLaM) 19-9 mağlup etti.

Kadınlarda ise Tayvan'dan Çin Kültür Üniversitesi (CCU), Meksika'dan ITESM'yi 21-12 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Üçüncülük karşılaşmasında ise Moğolistan'dan Moğolistan Kraliyet Uluslararası Üniversitesi (RIU), İran temsilcisi İslami Azad Üniversitesini (IAU) 15-12 yendi.


3x3 Basketbol FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol Şampiyonası İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ