FKÖ: İsrail makamları 70 Filistinli tutukluyu ağır tecrit hapishanesine nakletti

TAKİP ET

Ağır tecridin uygulandığı Nefha Hapishanesi'ne nakledilen Filistinli tutuklular arasında Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Mervan Bergusi'nin de bulunduğu belirtildi

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, İsrail makamlarının 70 Filistinli tutukluyu ağır tecrit hapishanesine gönderdiğini söyledi.

FKÖ yetkilisi Şeyh, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "(Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi) Mervan Bergusi'nin de aralarında yer aldığı 70 Filistinli esir, Hadarim Hapishanesi zindanlarından ağır tecridin uygulandığı Nefha Hapishanesi'ne nakledildi." ifadelerini kullandı.

Şeyh, söz konusu adımın İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Filistinli tutuklulara yönelik başlattığı "sistematik sert uygulamalar" çerçevesinde atıldığını kaydetti.

Bu arada Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, İsrail makamlarının bu sabah Nefha Hapishanesi'ndeki 40 tutuklunun yerini değiştirdiği belirtildi.

Açıklamada, dün de aynı şekilde 40 kişilik bir tutuklu grubunun yerinin değiştirildiğine işaret edildi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, 6 Ocak'taki açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yahudileri öldürenlerin mevcut koşullardan daha iyisine sahip olamayacağından emin olmak için dün yeni koğuşların inşa edildiği Nefha Hapishanesi'ni ziyaret ettim. Şu ana kadar izlenen politikaya son verilmesi ve idam cezasının çıkarılması için çalışmaya, Filistinli tutukluların hapishane koşullarını izlemeye devam edeceğim."

Ben-Gvir, seçim kampanyası boyunca da Filistinli tutuklulara baskı uygulanması ve idam yasasının çıkarılması için çalışacağını dile getirmişti.

Kudüs'e 200 kilometre mesafedeki Nefha, İsrail'deki en korunaklı ve şartların en ağır olduğu hapishanelerden biri olarak biliniyor.

Filistin israil Mervan Bergusi