Fokus Enerji, GOSB Teknopark çatısına güneş enerjisi santrali kuracak

TAKİP ET

Fokus Enerji, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Gebze Ticaret Odası'nın...

Fokus Enerji, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Gebze Ticaret Odası'nın bir araya gelerek kurdukları GOSB Teknopark blok çatılarına güneş enerji santrali kurulumu yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre,150'den fazla yazılım ve üretim firmasına, yüksek nitelikli ofis alanı ve destek hizmeti sunan GOSB Teknopark, elektrik tüketiminin yaklaşık yarısını doğal kaynaklardan karşılamış olacak.

Fokus Enerji, anahtar teslimi olarak gerçekleştireceği proje ile GOSB Teknopark blok çatılarına 658,35 kilovat pik gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, projede, membran çatı ve betonarme olmak üzere iki farklı çatı tipinin bulunduğunu, söz konusu çatı tipleri için özel bir taşıyıcı sistem tasarımı yapıldığını aktardı.

Söz konusu tasarımın, deneyimli Fokus Enerji ekipleri tarafından özenli bir çalışma ile uygulandığını ifade eden Fındık, "AR-GE faaliyetlerinde önemli çalışmalara zemin hazırlayan GOSB Teknopark'ın yenilikçi ve teknolojik yapısını destekleyen bir projeye imza atacağımız için gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

GOSB Teknopark Genel Müdürü Tolga Bildirici de Türkiye'nin sahip olduğu doğal kaynakların etkili bir şekilde değerlendirmenin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en fazla ihracat direkt yapan 5 teknopark arasında yer alarak, dış ticaret açığının kapatılmasına katkı sağlıyoruz. Ülke ekonomisine sağladığımız bu katkıyı yaptığımız yenilenebilir enerji yatırımı ile de pekiştirmeyi hedefliyoruz. Enerji ihtiyacımızda dışa bağımlılığın azaltılmasında aktif olarak rol oynamak, bunu gerçekleştirirken doğayı korumak bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Sürdürülebilir bir gelecek için GOSB Teknopark olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyor, üretmeyi hedeflediğimiz elektrik enerjisi ile yılda 20 bin 164 ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 423 bin 443 kilogram karbon emisyon azaltımı sağlamayı planlıyoruz."



Fokus Enerji Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık GOSB Teknopark AŞ