Fransa'da düzenlenen 46. Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği Konferansı sona erdi
Ile-De-France - Global İletişim Ortağı olduğu IAEE MECA Konferansı'nın da tanıtımını yaptı.
Ile-De-France Haberleri - Global İletişim Ortağı olduğu IAEE MECA Konferansı'nın da tanıtımını yaptı.
Konferansta enerji dönüşümü ve sürdürülebilirlik ana temasıyla birlikte Orta Doğu için özellikle bugünlerde oldukça önemli hale gelen enerji güvenliği ve jeopolitik konuların ele alınacağını kaydeden Kumbaroğlu, tüm katılımcıları Antalya’ya davet etti.
- Enerjiye erişim konusu sadece bir erişim sorunu olarak ele alınmamalı
Japonya’da Enerji Ekonomisi Enstitüsü İcra Direktörü Yamashita, konferansta en çok sürdürülebilir elektrik üretimi, enerji ağları ve karbonsuzlaştırma hakkındaki oturumları beğendiğini dile getirdi.
Yamashita, enerji alanında hem akademi hem de iş sektöründeki uzmanlar arasında iyi bir denge sağlanması nedeniyle sürdürülebilir elektrik üretim odaklı oturumda çok sayıda şey öğrenebildiğini ifade ederek, Enerjiye erişim konusu sadece bir erişim sorunu olarak ele alınmamalı, bu ayrıca küresel kalkınmanın çok ciddi zorluklarını da gözler önüne seriyor ve oturumlarımızda bunları görüşmeye devam etmeliyiz. Bu bazı bölgelerin karşılaştığı zorlukları derinlemesine anlamamızı sağlayacaktır. şeklinde konuştu.
Gelişmekte olan ülkelerin enerjiyle ilgili karşılaştığı sorunların IAEE’nin konferanslarında konuşulmaya devam edilmesi gerektiğini kaydeden Yamashita, ayrıca, yeni altyapılar inşa etmesi gereken enerji firmalarının mali açıdan zorlandığına işaret etti.
- 47. IAEE Konferansı'na Şili ev sahipliği yapacak
Eski Şili Enerji Bakanı Raineri, dünyada son 20-30 yılda geçerli olan stoksuz enerji üretimi modelinden artık stratejik rezervlerin oluşturulduğu bir üretim modeline geçiş yapılmakta olduğunu kaydetti.
Bunun artık dikkate alınması gereken bir durum olduğunu belirten Raineri, Uluslararası Enerji Ajansının rolünü, neler yaptığını, stratejik rezervlerini nasıl tanımladığını daha iyi anlamamız gerekiyor. dedi.
Raineri, IAEE konferanslarında nükleer enerjiden daha fazla bahsedilmesi isteğini dile getirerek, gelecek yıl 19-22 Haziran’da 47. IAEE Konferansı'na Şili’nin ev sahipliği yapacağını duyurdu.
Rice Üniversitesi Profesörü Hartley de, doğal gaz piyasaları ile enerji piyasaları arasındaki etkileşime dikkati çekerek, hem Teksas’ta hem Avustralya’da doğal gazın yedek elektrik sistemi sağlamada kritik bir rol oynadığını ve bu konunun daha fazla araştırılması gerektiğini anlattı.