Fransa DİTİB, nakdi ve insani yardımlarıyla depremzedeleri yalnız bırakmadı

TAKİP ET

DİTİB Fransa Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş: - "Sadece Fransa'da DİTİB hesaplarında 7 milyon avro civarında para toplandı" - "Depremin acısını hisseden her bir birey açısından bu yaralar iyileşinceye kadar yardımlarımızı devam ettirme kararlılığındayız"

Fransa'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere nakdi ve insani yardımları ulaştırarak depremzedeleri yalnız bırakmadı.

DİTİB Fransa Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Bayram Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem haberini alır almaz maddi ve manevi anlamda seferber olduklarını söyledi.

Fransa genelinde DİTİB'e bağlı 265 camide gurbetçilerin katılımıyla dua ve Kur'an-ı Kerim'in okunması dahil çeşitli programlar düzenlendiğini belirten Demirtaş, depremlerde hayatını kaybedenler için ise gıyabi cenaze namazı kıldıklarını belirtti.

Maddi destek olarak ise daha uygun olacağını düşündükleri için nakdi yardımlara yoğunlaştıklarını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Depremin olduğu sabah, hem kendi vatandaşlarımıza hem de Fransız kamuoyuna konuyu daha iyi duyurabilmek için sosyal medya hesaplarımızdan görseller hazırlayarak kampanya başlattık. Türkçe ve Fransızca canlı yayınlar gerçekleştirdik. Banka hesaplarımız, PayPal, Cotizup gibi platformlardan havaleler dahil vatandaşlarımızın makbuz karşılığı parasını derneklerimize ve merkezlerimize teslim etmesine imkan sağladık."

- Sadece Fransa DİTİB hesaplarında 7 milyon avro toplandı

Demirtaş, Türklerin yanı sıra Fransız ve diğer Müslümanların çok yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Sadece Fransa’da DİTİB hesaplarında 7 milyon avro civarında para toplandı." dedi.

Fransa'da ayrıca Türk Büyükelçiliği ve başkonsolosluklar, AFAD, Türk Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) hesaplarına da para gönderildiğini aktaran Demirtaş, dün itibarıyla da bölgedeki acil ihtiyaca destek amacıyla konteyner kampanyası başlattıklarını söyledi.

Demirtaş, kampanyayı iki hafta sürdüreceklerini ifade etti.

Hasarın çok büyük olması sebebiyle yardımların devamlılığı için Fransa'daki Türklere hatırlatmalarda bulunduklarını belirten Demirtaş, "Depremin acısını hisseden her bir birey açısından bu yaralar iyileşinceye kadar yardımlarımızı devam ettirme kararlılığındayız." diye konuştu.

Ekip oluşturarak ihtiyacı yerinde görmek ve gönderilen yardımları ulaştırmak için deprem bölgesine ziyaret de gerçekleştirdiklerini aktaran Demirtaş, çalışmaların AFAD koordinasyonunda DİTİB ve TDV eliyle yürütüldüğünü dile getirdi.

DEPREM DİTİB DİTİB Fransa Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş fransa yardım