Fransa, kuraklığa karşı İspanya'ya AB kriz fonundan yardım yapılmasını destekliyor

TAKİP ET

Fransa, İspanya'da bazı bölgelerde yaşanan kuraklığa karşı çiftçilerin yararlanması amacıyla Avrupa Birliği (AB)...

Fransa, İspanya'da bazı bölgelerde yaşanan kuraklığa karşı çiftçilerin yararlanması amacıyla Avrupa Birliği (AB) kriz fonundan yardım yapılmasını destekleyeceğini bildirdi.

Fransa Tarım ve Gıdada Yeterlilik Bakanı Marc Fesneau, İspanya Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanı Luis Planas ile Paris'te ortak basın açıklaması yaptı.

Fesneau, ülkesinin, İspanya'nın aşırı kuraklıktan etkilenen çiftçilere yardım için AB'den yardım talebine destek verdiğini belirtti.

Paris'in dayanışma gereği olarak İspanya'nın bütçe krizinin sübvanse edilmesinden yana olduğuna işaret eden Fesneau, kuraklığın gelecekte Avrupa ülkelerinin tamamı için büyük bir problem olduğunu dile getirdi.

Fesneau, şu an bundan en çok etkilenen AB ülkelerinin İspanya ve Portekiz ve Fransa'nın da güney kısımlarının bu tehdit altında olduğuna dikkati çekti.

Topraklarının dörtte birinin kuraklık etkisinde bulunan Avrupa’da 2022 "kaydedilen en sıcak ikinci yıl" olurken, yazın kavurucu sıcakları tarlaları kuruturken sulama için kullanılan nehirleri de tüketti.

İspanya başta olmak üzere birçok ülke, tarım alanlarını korumak ve kuraklığın etkisini azaltmaya yönelik önlemler almaya hazırlanıyor.

- İspanya, gübre maliyetleriyle mücadele için 64,5 milyon avro destek almıştı

İspanya Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanı Planas, pazartesi günü Tarım Komiseri Janusz Wojciechowski'ye, "tarımsal alanlara yönelik yardım yapılması" talebini göndermişti.

Topraklarının yüzde 27’si halen kuraklık etkisi altında bulunan İspanya, geçen yıl, Rusya-Ukrayna Savaşı'yla artan gübre maliyetleriyle mücadele için 64,5 milyon avro destek almıştı.

destek fonu fransa ispanya Kuraklık