Fransa, Mali'nin MINUSMA İnsan Hakları Birimi Direktörü'nü gönderme kararını kınadı

TAKİP ET

Fransa, Mali yönetiminin, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) İnsan Hakları Birimi...

Fransa, Mali yönetiminin, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) İnsan Hakları Birimi Direktörü Guillaume Ngefa Atondoko Andali'yi gönderme kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mali yönetiminin, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) İnsan Hakları Birimi Direktörü Andali'yi gönderme kararının kınandığı belirtildi.

Fransa'nın, MINUSMA ve bu misyona bağlı İnsan Hakları Biriminin çalışma ve taahhüdünden memnuniyet duyduğu vurgulanan açıklamada, MİNUSMA ve adı geçen biriminin, Mali halkının ciddi insan hakları ve uluslararası insani hukuk ihlallerine dair mağduriyetlerini gün yüzüne çıkardığı ileri sürüldü.​​​​​​​

Bu ihlallerin, özellikle terör grupları ve Rus paralı askeri grup Wagner tarafından işlendiği savunulan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) son raporunda, Mali'nin, MINUSMA'nın yetki ve faaliyetlerine saygı göstermesi gerektiğine dikkat çekildiği aktarıldı.

fransa Mali Minusma