Fransa, Orta Doğu'da kalıcı barışa yönelik iki devletli çözüm çağrısında bulundu

TAKİP ET

Fransa'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Nathalie Estival-Broadhurst, Orta Doğu'da...

Fransa'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Nathalie Estival-Broadhurst, Orta Doğu'da kalıcı barış sağlanmasının tek yolunun iki devletli çözüm olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bakanlar düzeyinde düzenlenen "Orta Doğu" oturumunda konuşan Nathalie Estival-Broadhurst, bölgedeki krize yönelik açıklamalarda bulundu.

İran'ın İsrail'e düzenlediği "eşi benzeri görülmemiş" hava saldırısını kınadığını belirten Estival-Broadhurst, söz konusu saldırının "hem bölgedeki hem de uluslararası güvenlik ve barışa yönelik büyük tehdit oluşturduğunu" ifade etti.

Fransa'nın İsrail halkı ile olan dayanışmasının altını çizen Estival-Broadhurst, ilgili taraflara bölge için yıkıcı olacak tırmanmadan kaçınma çağrısında bulundu.

Estival-Broadhurst, İran'ın İsrail'e hava saldırısının, "Orta Doğu'da süren krizin acilen çözülmesi gerektiğini" bir kez daha hatırlattığını belirtti.

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da ifade ettiği üzere, Gazze'deki tüm sivillerin korunmasını garanti altına alacak ateşkes anlaşmasının gecikmeden sonuçlandırılması gerekmektedir." ifadesini kullanan Estival-Broadhurst, "Orta Doğu'da kalıcı barışın ancak iki devletli çözümle sağlanabileceğini" kaydetti.

Estival-Broadhurst, "Rehinelerin derhal, hiçbir koşul öne sürülmeksizin serbest bırakılması, tüm sivillerin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması ve insani yardımların önündeki engellerin kaldırılması" çağrısı yaptı.

Fransa'nın, Lübnan'ın bağımsızlığına bağlılığından da bahseden Estival-Broadhurst, bu amaca yönelik çabaların sürdürüleceğini ifade etti.


BMGK fransa Orta Doğu