Fransa yangın söndürme çalışmaları için askeri nakliye uçağını devreye sokacak (GÜNCELLEME)

TAKİP ET

Ankara — Tarihinin en büyük yangın sezonunu geçiren Fransa'da hükümet, yangınlarla mücadele için A400M askeri nakliye uçağının devreye sokulacağını bildirdi.Fransa hükümet sözcüsü Maud Bregeon, BFMTV-RMC yayınında ülkenin farklı noktalarında devam eden yangın…. DETAYLAR EKLENDİ

Ankara Haberleri — Tarihinin en büyük yangın sezonunu geçiren Fransa'da hükümet, yangınlarla mücadele için A400M askeri nakliye uçağının devreye sokulacağını bildirdi.

Fransa hükümet sözcüsü Maud Bregeon, BFMTV-RMC yayınında ülkenin farklı noktalarında devam eden yangınlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Fransa'nın olağanüstü uzun bir yangın sezonu ile karşı karşıya olduğunu belirten Bregeon, bugün itibarıyla yıl başından bu yana ülke genelinde 44 bin hektar alanın küllere teslim olduğunu açıkladı.

Bregeon, taşıma kapasitesi ile bilinen A400M askeri nakliye uçağının da yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere harekete geçirileceğini söyledi.

Sözcü Bregeon, askeri nakliye uçağının birkaç gün içinde yangın çalışmalarına uygun hale getirileceğini ve ay sonuna kadar söndürme faaliyetlerine yardımcı olacağını kaydetti.

Yangınlar devam ediyor

Ülkenin güneybatısındaki Gironde vilayetindeki Arcachon'da dün başlayan yangınlarda 2 bin hektar alan yok oldu. Ayrıca vilayete bağlı Lege-Cap-Ferret kentinde de 7 bini kampçı olmak üzere 12 bin kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Vilayete bağlı Claouey kentinde de 8 bin 800 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Hala kontrol altına alınamayan yangınlar için Fransa'nın Ile-de-France bölgesinden destek istendi ve 19 itfaiye aracı ile 100'den fazla itfaiyeci Gironde'a sevk edildi.

Vilayette vatandaşlara zorunlu olmadıkça yangından etkilenen Saumos, Le Porge ve Lege-Cap-Ferret kentlerine gitmemeleri uyarısı yapıldı.

Gironde'de 106, D3, D107, D106E5, D106E3 ve D5E4 yolları da trafiğe kapatıldı.

Fransa'nın güneydoğusundaki Var vilayetinde de rüzgarın ve hava koşullarının etkisiyle hızla yayılan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Var'ın Ponteves kentindeki kamp alanında 2 gündür devam eden yangında 2 bin 500 hektar yandı.

Ponteves Belediyesi, yangın söndürme çalışmaları nedeniyle su kaynaklarının kritik seviyede olduğuna dikkati çekerek vatandaşlara zorunlu olmayan su kullanımından kaçınmaları çağrısı yaptı.

askeri nakliye uçağı fransa yangın